Brainstorming filantropic, ajuns la a doua ediţie la Galaţi: 8 ore peste program pentru o cauză bună

* Evenimentul reuneşte specialişti din diverse domenii, care îşi donează expertiza pentru a rezolva, într-o singură noapte, probleme identificate în comunitate *

Galaţiul găzduieşte, pentru al doilea an la rând, evenimentul caritabil “8 ore peste program pentru o cauză bună”, un think tank incluzând oameni cu experienţă din domenii diverse, care vor lucra o noapte în beneficiul unor ONG-uri locale care au nevoie de ajutor specializat, dar nu îşi permit astfel de servicii.

“Fundația Comunitară Galați organizează vineri, 31 martie 2017, «8 ore peste program pentru o cauză bună». Evenimentul este o întâlnire prin care specialiștii din diverse domenii dăruiesc timp și expertiză pentru ONG-urile sau grupurile de inițiativă care au nevoie de suport și consiliere profesională pentru un proiect specific sau pentru desfășurarea activității mai eficient. Evenimentul «8 hours overtime for a good cause», se petrece după program, iar mobilizarea comună se întinde de la ora 19:00 până a doua zi dimineață, ora 03:00”, a anunţat Fundaţia.

Conform aceleiaşi surse, call-ul pentru proiecte a fost deja lansat, termenul limită pentru transmiterea acestora fiind 12 februarie. “Organizațiile interesate pot completa formularul de înscriere aici. După selecția cauzelor urmează să începem campania de recrutare a specialiștilor. Voluntarii care doresc să ofere experiența profesională se pot înscrie aici”, a precizat Fundaţia.

Prima ediţie de la Galaţi a evenimentului a reunit peste 25 de specialiști IT, web design, graphic design, organizare evenimente, marketing și comunicare ce activează ca freelanceri sau ca angajați în cadrul TheCon, Comdata, Selir și WindRiver. Împărţiţi în echipe, voluntarii au lucrat în cele opt ore pentru 3 asociaţii şi fundaţii din Galaţi: Fundaţia „Bunul Samaritean”, Asociaţia „Egosano”, Fundaţia Comunitară Galaţi.

“8 ore peste program pentru o cauză bună” a fost iniţiat în 2004 în Olanda, iar în 2011 evenimentul a devenit internaţional. În 2014 a pătruns şi în România şi, de anul trecut, el are loc şi la Galaţi. Brainstormingul fiantropic are loc simulan în toate ţările organizatoare.

Foto: Fundaţia Comunitară Galaţi

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati