Ca şi la CJ, opoziţia a boicotat şi şedinţa de constituire a Consiliului Local Galaţi

* Cu doar 16 consilieri rămaşi în sală, şedința CL a fost declarată nestatutară şi a fost amânată *

Noul Consiliu Local Galați nu s-a contituit din lipsă de cvorum, căci toți cei şapte consilieri locali aleși pe lista PNL, doi consilieri ALDE, unul de la UNPR și consilierul independent Daniela Vreme au părăsit sala. Aceștia au explicat faptul că au plecat din sala de ședințe în semn de protest că PSD a organizat această şedinţă fără a se consulta şi cu celelalte partide care au reprezentanţi în CL.

“Considerăm că este o lipsă de respect faţă de gălăţeni şi faţă de noii consilieri, pentru că partidul care a câştigat alegerile  nu are un dialog cu celelalte partide politice, deciziile se iau de către câţiva, iar noi practic suntem chemaţi aici doar ca să ridicăm mâna. Nu e corect, mai ales că la Galaţi au fost nişte alegeri care s-au terminat cu semnul întrebării. Corect ar fi ca să existe un dialog pentru că noi nu suntem aici de capul nostru, am fost trimişi aici de gălăţeni” a declarat liderul grupului de consilieri PNL, Nicuşor Ciumacenco.

Și Marius Stan (UNPR), ales consilier local, a explicat de ce a ieşit din nou din sală, după ce cu câteva ore mai devreme părăsise sala şi la şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi. “Am ieşit a doua oară pentru că nu s-a întâmplat nimic faţă de prima ieşire din sală de la CJ. Nu s-a întâmplat nimic în ceea ce priveşte respectul şi preţuirea pe care ne-o datorează colegii noştri de la PSD şi ALDE, mai ales că, dacă facem o evaluare succintă a CL, noi reprezentăm peste 42.000-43.000 de voturi, iar numărând dincolo la ei s-ar putea să fie la fel sau chiar mai puţin. La tratamentul lor răspundem şi noi la fel. A trecut vremea când primeai o palmă pe un obraz şi întorceai şi obrazul celălalt”, a spus Stan.

În urma alegerilor locale din 5 iunie, cele 27 de mandate din CL Galați au fost repartizate astfel:  PSD – nouă mandate, PNL – şapte mandate, ALDE – patru mandate, UNPR – patru mandate, PMP – două mandate şi un mandat adjudecat de Daniela Vreme, consilier independent.

Conform legii, pentru ca ședința CL să fi fost statutară, în sală trebuia să fie prezenți 18 consilieri. După ieșirea consilierilor PNL, UNPR, ALDE și a independentei Vreme, în sală nu au mai rămas decât 16 consilieri prezenți. În consecință,  prefectul Dorin Otrocol a anunțat că va convoca o nouă şedinţă peste trei zile, adică luni, 27 iunie.

Reamintim că vineri a avut loc și ședința de constituire a Consiliului Județean Galați, însă, la fel ca la CL, a eşuat şi a fost amânată pentru luni din aceleași motive.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati