Cai abandonați pe stradă într-un cartier din Brăila

* Autoritățile, sesizate de locatari, au ridicat dintr-o parcare din cartierul brăilean Hipodrom trei cai care mâncau din tomberoane *

Apariție neobișnuită, joi, în cartierul Hipodrom din Brăila. Un cal, o iapă și un mânz s-au plimbat vreme de mai multe ore prin cartier, poposind într-un final într-o parcare. Locatarii din zonă, panicați că animalele ar putea fie să rănească pe cineva, fie să se rănească singure sau să distrugă vreo mașină, au sunat la 112. La fața locului au ajuns un echipaj de jandarmi, unul al Poliției Locale, inspectori ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) și reprezentanți ai SUPAGL Brăila. Aceștia au apelat la un fermier care le-a pus la dispoziție un camion special pentru transportul animalelor vii. Caii au fost duși la un adăpost, unde li s-a asigurat hrană și apa în această noapte.

Mâine, inspectorii DSVSA vor verifica dacă animalele sunt microcipate și vor încerca să indentifice proprietarul. La o primă evaluare, animalele, deși slabe, par să nu fi fost maltratate.

Dacă va fi găsit, proprietarul riscă o amendă de câteva sute de lei, însă, dacă nu se va afla ai cui sunt caii, aceștia vor intra în posesia SUPAGL Brăila.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati