Cai maltratați la Măraşu, în Insula Mare a Brăilei

* Mânzul unui localnic a murit după ce ai fi fost muşcat de câinii vecinului său, iar iapa a fost rănită după ce ar fi fost atacată de armăsarul aceluiaşi vecin *

Scandal de proporţii în localitatea brăileană Măraşu, din Insula Mare a Brăilei, unde o familie își acuză un vecin că le-ar nimici intenţionat animalele. Oamenii reclamă că vecinul respectiv ar fi răspunzător de moartea unui mânz și de rănirea unei iepe. În replică, bărbatul se apără și spune că nu are idee ce îi face pe vecinii săi să facă asemenea acuzaţii.

Deși râca dintre cele două familii este veche, cel mai recent scandal pare să fi izbucnit în urmă cu o săptămână, când, spun oamenii, ar fi auzit cum vecinul asmute câinii pe caii lor, pe care îi aveau priponiţi în pădure, pe malul Dunării. Oamenii spun că, atunci, câinii vecinului le-ar fi mușcat un mânz, care a murit câteva zile mai târziu. Zilele trecute, acuză din nou oamenii, vecinul le-ar fi fugărit una dintre iepe cu un armăsar rău, care ar fi bătut-o până a pus-o la pământ. Ei au și filmat momentul în care și-au găsit iapa bătută, în pădure. Pe imagini se observă cum animalul stă întins pe jos, plin de sânge în zona inghinală.

De partea cealaltă, bărbatul acuzat afirmă că habar nu are de unde au apărut aceste acuzaţii și spune că în niciun caz câinii lui nu au atacat vreun animal, din simplul motiv că sunt niște animale sociabile. În plus, bărbatul spune că el a fost cel care și-a anunțat vecinul că iapa a fost bătută și că nu avea niciun motiv să maltrateze animalele vecinului său.

Acum, oamenii cu animalele moarte şi rănite cer să li se facă dreptate sau măcar ca vecinul acuzat să înțeleagă că acest comportament nu este normal. Ei nu au depus însă până la această dată nicio plângere la organele competente.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati