Caravana Cinematografică a Centenarului poposește în weekend la Galați

* Cinefilii vor putea viziona filmele „Singurătatea florilor” și „De ce eu?”, plus o proiecție specială și o expoziție de fotografie, sâmbătă și duminică, la Teatrul Dramatic *

În Anul Centenarului Marii Uniri și în Anul european al patrimoniului cultural, Caravana Cinematografică a Centenarului ajunge în premieră la Galați și pune la dispoziția cinefililor, în perioada 10 – 11 noiembrie 2018, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, trei proiecții speciale și o expoziție de fotografie.

Seria de evenimente începe sâmbătă, 10 noiembrie, la ora 16:30, cu vernisajul expoziției de fotografie Agerpres „România: Evoluție”. La 17:00 începe proiecția filmului documentar „Marea Unire: România, la 100 de ani”, o producție Agerpres. La ora 19:00 este programată proiecția de gală – „Singurătatea florilor” (1975), în regia lui Mihai Constantinescu, avându-i în distribuție pe Radu Beligan, Toma Caragiu, Micaela Caracaș, Valeria Gagialov, Gheorghe Visu, George Constantin, Colea Răutu, Adina Popescu, Coca Andronescu și Constantin Florescu. Filmul are o durată de 80 de minute. Invitatul special al serii este actrița Micaela Caracaș.

Duminică, 11 noiembrie, proiecția începe la ora 18:00, când cei prezenți vor putea viziona „De ce eu?” (2015), în regia lui Tudor Giurgiu, cu Emilian Oprea, Sore Mihalache, Andi Vasluianu, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Olga Delia Mateescu, Virgil Ogășanu și George Remeș în distribuție. Filmul este inspirat din fapte reale și are o durată de 125 de minute.

Evenimentele vor fi prezentate de Irina-Margareta Nistor, Ambasadorul Cinematografic al Centenarului Filmului Românesc.

Intrarea la proiecții este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Centenarul Filmului Românesc la Galați este susținut de Primăria Municipiului Galați, iar partener de organizare este Teatrul Dramatic “Fani Tardini” din Galați.

Proiectul ”Centenarul Filmului Românesc” este inițiat de Asociația ” Artis” Iași și Asociația Obștească MIA (Chișinău).

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati