În câteva zile la Galaţi începe sterilizarea gratuită a câinilor de rasă comună şi metişi cu stăpân

* Stăpânii vor primi de la Primărie, la cerere, un tichet cu care vor merge la Cabinetul Medical Veterinar Dr. Ştefan Mihaela-Veronica, unde îşi vor putea steriliza câinii *

Cu un tarif de 110 lei/câine (fără TVA), Cabinetul Medical Veterinar Dr. Ştefan Mihaela-Veronica a câştigat licitaţia organizată de Primăria Municipiului Galaţi în cadrul proiectului “Sterilizarea câinilor de rasă comună și metiși cu stăpân”, a anunţat Biroul de presă al municipalităţii. Acest cabinet a fost ales pe baza criteriului “preţul cel mai scăzut”, dintr-un total de cinci oferte primite. Potrivit Primăriei, campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân va demara în câteva zile. “Acțiunea de sterilizare va începe după semnarea contractului. Acest lucru se va întâmpla în câteva zile și vă vom anunța când va fi prima zi, astfel ca oamenii să fie informați și să poată solicita această intervenție gratuită”, a informat Biroul de presă.

Potrivit procedurii anunţate de municipalitate, stăpânii de câini de rasă comună și metiși care vor să-şi sterilizeze gratuit patrupedele vor depune o cerere la Registratura Primăriei şi va trebui să prezinte un certificat de sănătate al câinelui care să fie înregistrat. Ei vor primi un tichet în baza căruia se vor putea programa la Cabinetul Medical Veterinar Dr. Ştefan Mihaela-Veronica.

Bugetul alocat de municipalitate pentru această acțiune este de 129.000 de lei, fără TVA. Tariful final stabilit în urma licitației, de 110 lei/câine (fără TVA), este un tarif mediu, pentru că prețurile pentru această intervenție diferă de la mascul la femelă.

Campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân este o acțiune menită să ducă la eliminarea uneia dintre cauzele înmulțirii câinilor fără stăpân, în condiţiile în care padocul Primăriei este aproape plin, iar în februarie de pe străzile Galaţiului au fost capturaţi 134 de câini fără stăpân şi adoptaţi doar 25.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati