Cercetat de DNA pentru corupţie şi abia eliberat din arest, Aurel Simionescu s-a întors la Primăria Brăila

* Edilul-şef a declarat chiar că, dacă lucrurile decurg normal, joi va susţine şi conferinţa de presă săptămânală *

Aşa cum declara luni seară, la ieşirea din arestul IPJ Galaţi, primarul Brăilei, Aurel Simionescu, s-a prezentat marţi dimineaţă, la prima oră,  la sediul Primăriei, la program. Edilul nu a stat degeaba, fiind nevoit să se pună la curent cu cele întâmplate în perioada pe care el a petrecut-o în arest preventiv. În plus, a participat şi la o şedinţă în cadrul Prefecturii Brăila. Mai mult, Simionescu a anunţat că, dacă lucrurile decurg normal, joi va susţine tradiţionala conferinţă de presă.

Simionescu este cercetat în libertate de procurorii DNA Galaţi pentru fapte asociate celor de corupţie, respectiv abuz în serviciu şi deturnare de fonduri europene în cazul modernizării Bulevardului Dorbanţi, prejudiciul fiind estimat la 10 milioane de euro. Alături de primar este cercetat şi fostul director economic al Primăriei, Stoica Anghelescu, pensionat anul trecut. Cei doi au fost arestaţi preventiv pe 3 februarie, prin decizia Tribunalului Galaţi, şi eliberaţi luni, 15 februarie, de către judecătorii Curţii de Apel Galaţi.

Pe 5 februarie, la două zile după ce fusese arestat preventiv, Simionescu a fost suspendat din funcţie de către prefectul de Brăila, iar vineri, 12 februarie, consilierii locali au ales-o drept primar interimar pe Doiniţa Ciocan, viceprimarul PSD. Însă cum suspendarea dictată de prefect a fost aplicabilă doar în perioada arestului, Simionescu şi-a putut relua acum postul şi atribuţiunile, iar Ciocan s-a întors în poziţia de viceprimar, stabilind totuşi performanţa de a fi fost primar timp de un week-end.

Potrivit deciziei Curţii de Apel Galaţi, Aurel Simionescu, dar şi Stoica Anghelescu, sunt cercetaţi în stare de libertate, fără nicio măsură de control judiciar.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati