Ceremonie specială în prag de Paşte la Catedrala Arhiepiscopală de la Galaţi

* Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian Crăciun, a spălat picioarele celor mai nevinovaţi dintre slujitori, 12 copii din centrele de plasament *

În Joia Mare din Săptămâna Patimilor, când Mântuitorul Iisus Hristos a trimis ucenicii să pregătească sărbătorile pascale, creştinii ortodocşi prăznuiesc patru evenimente: Sfânta spălare a picioarelor, Cina cea de taină, “Rugăciunea cea mai presus de fire” din grădina Ghetsimani şi vânzarea Domnului de către Iuda. În această zi, Domnul a sărbătorit împreună cu ucenicii Paştile Legii Vechi. Înainte de a începe cina, “el singur a spălat picioarele tuturor”. Prin aceasta a vrut să-l facă pe Iuda să se ruşineze, iar celorlalţi să le aducă aminte să se smerească.

Urmând rânduiala sfântă, arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian Crăciun, s-a încins cu un ştergar, asemeni Mântuitorului, şi a spălat picioarele celor mai nevinovaţi dintre slujitori, copii din centrele de plasament, 12 la număr, precum sfinţii apostoli. Copiii, orfani aflaţi în ocrotire la centrele de plasament din Galaţi, au fost foarte emoţionaţi şi, totodată, bucuroşi că astăzi i-au întruchipat pe apostoli şi că au primit încălţări noi.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati