Cetăţenii Republicii Moldova din estul României au votat, duminică, la Galaţi

* Cei veniţi la urne, mulţi studenţi ai Universităţii “Dunărea de Jos”, au votat pentru schimbarea direcţiei Moldovei spre Occident *

Cetăţenii moldoveni din  Republica Moldova cu rezidenţă în judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Vrancea şi Buzău au fost aşteptaţi duminică la secţia de votare 1 din România, amplasată în holul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi. Dintre votanţi, cei mai mulţi, peste 400, sunt studenţi din Republica  Moldova care sunt înscrişi la Universitatea din Galaţi.

Vasile Spânu, preşedintele Clubului Studenţilor Basarabeni, spune ca acest vot, pe care îl consideră primordial, să marcheze schimbarea direcţiei Moldovei spre Occident. Studenţii au venit în grupuri compacte dinspre campus pentru a-şi exprima votul.

În Galaţi şi în judeţele învecinate sunt rezidenţi câteva mii de cetăţeni din Republica Moldova. Mulţi dintre aceştia sunt stabiliţi în România de peste 15 ani. Toţi vor o schimbare spre Europa a politicii de peste Prut. Mulţi spun că votul lor a fost pentru binele celor rămaşi acasă, părinţi şi bunici, pentru că ei nu prea vor să se mai întoarcă acasă.

Este pentru prima dată când cetăţenii din Republica Moldova îşi votează direct preşedintele ţării.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati