Chiriaşii Primăriei mai au de aşteptat: Nu se ştie când vor avea curent locuinţele sociale din Micro 17

* Oamenii, care stau cu repartiţiile în buzunar încă de anul trecut, va trebui să încheie contracte individuale cu Electrica, li se va monta contor şi abia apoi se vor putea muta în noile locuinţe *

Consiliul Local Galaţi a votat, joi seară, un proiect de hotărâre privind transmiterea capacităţilor energetice din cadrul obiectivului “Alimentare cu energie electrică locuinţe sociale cartier Micro 17 – Etapa I – Blocuri M1-M6” către Electrica Muntenia Nord SA – SDEE Galaţi. Abia după ce investiţia va fi preluată de către Electrica, cele câteva sute de gălăţeni, care aşteaptă cu repartiţiile în buzunar de aproape un an să se mute în complexul de locuinţe sociale, vor putea face formele pentru a intra la casă nouă.

“Din păcate, nu putem avansa nici un termen şi asta explic tuturor cetăţenilor care mă întreabă în legătură cu locuinţele sociale din Micro 17. De mai bine de două luni, această investiţie este predată către Muntenia Nord, dar acest lucru nu se întâmplă, din cauza modului defectuos de funcţionare al acestei societăţi, care ar trebui să preia această investiţie, pentru că Primăria nu poate prelua, nefiind furnizor de energie electrică. După ce  Electrica va fi de acord cu preluarea acestei investiţii, conform unui vot ce ar trebui dat în CA,  fiecare cetăţean cu repartiţie va merge la Electrica, va face contract individual şi i se va monta contor. Abia după aceea se vor putea muta. Cât timp va dura acest lucru, mi-e greu să mă pronunţ. Conducerea este la Ploieşti, am avut discuţii cu ei, mi s-a spus că se va vota în cel mai scurt timp cu puţinţă, dar e greu de estimat cât înseamnă asta”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Reamintim că, în timpul mandatului fostului primar Marius Stan, Primăria municipiului Galați a decis construcţia, în cartierul Micro 17, a 14 blocuri având în total 672 de apartamente cu una, două sau trei camere, valoarea totală a investiției fiind de peste 47 de milioane de lei. Au fost finalizate 11 blocuri având 528 de apartamente, iar în luna mai a anului trecut, chiar înainte de alegerile locale pentru care candida pentru încă un mandat de primar, Marius Stan a înmânat repartiţii oamenilor îndreptăţiţi să se mute în blocurile nou construite. Din păcate, blocurile nu au fost deschise beneficiarilor nici până acum.

Trebuie spus că apartamentele din acel complex social au o suprafaţă prea mică, raportat la suprafaţa locuibilă standard. În plus, în afară de apa potabilă, restul utilităților acelor blocuri este asigurat cu ajutorul energiei electrice. Fiecare apartament are un boiler pentru apa caldă menajeră, un convector electric pentru încălzire, o plită electrică pentru gătit, dar și câte un minifrigider, precum și mobilier – pat, dulap, birou, scaun etc.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati