Chiru, PNŢCD: Politic, îl consider mai periculos pe Simionescu decât pe Stancu

* Liderul ţărăniştilor brăileni spune că cei care îl cred pe primarul cercetat pentru fapte de corupţie doar un naiv care a semnat fără să ştie ce face sunt într-o gravă eroare *

Preşedintele PNŢCD Brăila, Gheorghe Chiru (foto centru), consideră că, în ciuda opiniei generale, primarul Brăilei, social-democratul Aurel Simionescu, cercetat în libertate de procurorii DNA împreună cu fostul director economic Stoica Anghelescu pentru abuz în serviciu şi deturnare de fonduri europene în cazul modernizării Bulevardului Dorobanţi, este un politician extrem de abil şi că în niciun caz nu i-au fost împinse sub nas nişte hârtii pe care el le-a semnat “ca primarul”, în necunoştinţă de cauză. Chiru afirmă că Simionescu a ştiut exact ce face în privinţa licitaţiilor de atribuire a lucrărilor şi a tot ce a dus la situaţia în care se află acum, dar că, deşi a scăpat de arestul preventiv, cariera lui politică este încheiată.

“Simionescu a fost şeful judeţului, un fel de Tataia Lungu… Lui nu i-a scăpat vreo virgulă de-a lungul timpului, el e meticulos în chestiile astea, asta l-a ţinut în viaţă şi s-a menţinut la nivelul ăsta. A fost atent cu lucrurile astea. Nicio licitaţie nu a trecut pe lângă el aşa, să semneze «ca primarul».  E în cunoştinţă de cauză, iar lucrurile nu sunt deloc roze. Planează asupra lui o totală neîncredere, lumea s-a schimbat radical. Eu cred că s-a încheiat cariera lui politică”, a comentat preşedintele PNŢCD Brăila.

Chiru a adăugat că nu este exclus nici ca Simionescu să iasă basma curată, dovedind tuturor cât de mult l-au subestimat. “Dacă o să cadă în picioare, înseamnă că nu l-am evaluat noi cum trebuie şi ne-am înşelat. Politic, îl consider mai periculos decât pe Stancu. Nu pot să îl cred un naiv cocoţat într-o funcţie. Cei care au făcut asta au pierdut. E un tip abil, cizelat în politică, de aia nu pot să îl cred în afara problemei. El va trebui să îşi poarte crucea şi să o facă demn”, a mai punctat Chiru.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati