A cincea încercare: Primăria Galaţi bagă alte aproape 4 milioane de lei în Falezogaură

* Contractul a fost câștigat de asocierea S.C. Serv Land S.R.L și Proexrom S.R.L. *

Municipalitatea a dat undă verde unei noi intervenţii la celebra Falezogaură. Groapa uriaşă, de până la zece metri adâncime, care a apărut de patru ori în ultimii cinci ani pe Faleza Superioară, chiar la Elice, a înghiţit deja foarte mulţi bani – a fost astupată şi s-a surpat, iar şi iar –, fără ca autorităţile şi experţii să identifice cauza surpărilor. “Din cauza faptului că nu a fost identificat factorul declanșator, în anul 2012 s-a decis ca circulația în această zonă să fie deviată”, a recunoscut Primăria. De atunci, maşinile circulă pe breteaua rutieră perpendiculară pe aleea pietonală de la P-uri, în timp ce pe tronsonul închis al Falezei Superioare groapa a fost acoperită, dar între timp au apărut noi “burţi” în asfalt, semn că în subteran surpările continuă.

Administraţia locală a alocat acum aproape 4 milioane de lei pentru o nouă intervenţie de stabilizare a terenului de la Elice. “În urma licitației publice s-a atribut contractul «Remediere a accidentului de teren de pe amplasamentul B-dul. Marea Unire, zona Elice – Faleza Superioară – Faleza Inferioară». Contractul atribuit presupune lucrări de proiectare și execuție. Contractul pentru aceste lucrări a fost câștigat de asocierea: S.C. Serv Land S.R.L și Proexrom S.R.L. Valoarea contractului pentru proiectare și execuție este de 3.992.220 lei cu TVA”, a informat Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Conform aceleiaşi surse, durata lucrărilor, aşa cum este prevăzută în contract, este de 210 de zile, dintre care 90 de zile sunt prevăzute pentru proiectare și 120 de zile pentru execuție.

Serv Land este o societate de construcţii civile şi industriale, proiectare şi consultanţă din Şendreni, judeţul Galaţi. Potrivit informaţiilor afişate pe site-ul propriu, firma a lucrat la sediul Gării CFR Brăila, la sediul ING Galaţi şi la magazinul Altex Megastore Galaţi şi a executat lucrări inclusiv în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

Proexrom este o societate din Iaşi, care are ca domeniu principal de activitate proiectarea și execuția lucrărilor din domeniul geotehnicii și fundațiilor construcțiilor inginerești. Printre clienţii firmei se numără Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri din țară, Primării și Consilii Județene, dezvoltatori imobiliari, societăți de transport energie electrică, diferite societăți de stat sau private, dar şi persoane fizice.

Fotografie de arhivă din surse on-line

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati