Cinci ani de închisoare pentru şoferul fugar şi fără permis care a ucis doi copii la Folteşti

* Aceasta este condamnarea primită în prima instanţă *

Ivanciu Corcioveiu, cel care  anul trecut, la Folteşti, a condus o maşină fără a avea permis şi a accidentat mortal doi copii, apoi a fugit de la locul accidentului, a fost condamnat în prima instanţă. Cinci ani însumează prima sentinţă primită de acesta din partea magistraţilor Judecătoriei Galaţi. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Pe site-ul Judecătoriei Galaţi se arată că  instanţa condamnă pe inculpatul Corcioveiu Ivanciu la o pedeapsă de patru ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de “ucidere din culpă”. În baza art. 396 alin. 2 Cod procedură penală, în referire la art. 338 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Corcioveiu Ivanciu la o pedeapsă de doi închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de “părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”. În baza art. 396 alin. 2 Cod procedură penală, în referire la art. 335 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Corcioveiu Ivanciu la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”. În baza art. 38 alin. 1 Cod penal, în referire la art. 39 alin. 1 lit. b) Cod penal, contopeşte cele trei pedepse, urmând ca inculpatului Corcioveiu Ivanciu să i se aplice pedeapsa cea mai grea, de patru  ani închisoare, la care se va adăuga sporul de o treime din cealaltă pedeapsă, o treime din trei ani închisoare, în final inculpatul urmând să execute pedeapsa de cinci ani închisoare.

În ceea ce priveşte plata daunelor B.A.A.R., în calitate de mandatar al Biroului Naţional Carte Verde din Bulgaria este obligată  la plata sumei de câte 200.000 euro către fiecare din părţile civile Copăcean Dumitra Adriana, Brăileanu V. Vasile, Iacob Maria, a sumei de câte 100.000 euro către fiecare din părţile civile Brăileanu Sabin Ionuţ, prin reprezentant legal Copăcean Dumitra Adriana, Copăcean Andreea, prin reprezentant legal Copăcean Dumitra Adriana, Ene Florentina Ionela prin reprezentant legal Iacob Maria, Iacob Daniel Virgil prin reprezentant legal Iacob Maria, Iacob Valentin Cosmin prin reprezentant legal Iacob Maria şi a sumei de câte 50.000 euro către fiecare din părţile civile Brăileanu Vasile, Mindinica Viorica, Copăcean Maria, cu titlu de daune morale.

În ceea ce îi priveşte pe complicii lui Corcioveiu, asupra lor instanţa a decis încetarea procesului.

2057 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati