Cinci autobuze noi vor circula, de săptămâna viitoare, în municipiul Brăila

* Până la sfârșitul anului, municipalitatea va achiziționa încă 15 autobuze *

Municipalitatea brăileană a achiziționat încă cinci autobuze de capacitate medie pentru mărirea parcului auto, care a ajuns astfel la 37 de autobuze noi în ultimii doi ani. Autobuzele au fost prezentate astăzi de către firma constructoare, iar conducerea societății publice de transport în comun, SC Braicar SA Brăila, speră ca, de săptămâna viitoare, să le introducă pe traseu. Până la sfârșitul anului, Primăria mai dorește să cumpere încă 15 autobuze, cu plata în rate anuale, timp de trei ani. Noile autobuze au o garanție de șase ani, sunt dotate cu validator dual, pentru bilete și card, camere video, aer condiționat și rampe pentru persoane cu dizabilități.

”În luna octombrie vom avea validatoare duale pe toate autobuzele și tramvaiele din Brăila. Astfel, călătorii care folosesc mijloacele de trasport public vor avea următoarele variante: bilet – 1,5 lei, abonament lunar cu plata integrală, subvenționată parțial sau total, card – cu termen de valabilitate nelimitat. O persoană poate încărca pe card în locațiile stabilite de Braicar o sumă de bani și, la fiecare urcare într-un mijloc de transport, se va plăti pentru acea cursă. Această variantă modernă vine în sprijinul celor care călătoresc mai rar și nu doresc să aibă grija biletului. Cardul este transmisibil”, a explicat primarul Marian Dragomir.

Conform edilului șef, până la sfârșitul anului 2018, în Brăila vor funcționa 52 de autobuze noi, vor fi validatoare duale în toate mijloacele de transport în comun și vor apărea și primele stații moderne. De asemenea, vor fi demarate procedurile pentru achiziționarea a 11 autobuze electrice – cu 11 stații de încărcare lentă și trei mobile, pentru încărcare rapidă – și a zece tramvaie.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati