Cinci elevi din Galaţi au promovat Evaluarea Naţională după soluţionarea contestaţiilor

* Procentul de promovabilitate în judeţul Galaţi a crescut de la 81,9 % la 82,1% *

Cinci absolvenţi de gimnaziu au promovat Evaluarea Naţională după soluţionarea contestaţiilor, iar rata de promovare la acest examen a crescut la nivelul judeţului Galaţi după recorectarea tuturor lucrărilor pentru care au fost depuse contestaţii, 798 la număr.

“La disciplina Matematică, în urma contestaţiilor, 15 note au crescut cu mai mult de 0,5 puncte, în timp ce  şase note au scăzut cu mai mult de 0,5 puncte. Tot după contestaţii, la disciplina Limba Română, 192 de note au crescut cu mai mult de 0,5 puncte, în timp ce 26 de note au scăzut cu mai mult de 0,5 puncte. În urma soluţionării contestaţiilor, procentul final de promovabilitate la nivelul judeţului Galaţi a crescut de la 81,9 % la 82,1%”, a declarat inspectorul şcolar general de la Galaţi, Mioara Enache.

În judeţul Galaţi, în urma Evaluării Naţionale au fost 81 de note de 10 la matematică şi 13 note de 10 la limba română, dar doar o singură medie de 10. Dintre şcolile care au avut elevi înscrişi la Evaluarea Naţională, 23 de şcoli au înregistrat rezultate deosebite, în timp ce şase şcoli au înregistrat rezultate slabe.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati