Cinci poliţişti reţinuţi în urma descinderilor din Galaţi şi Tecuci

* Ei au fost reținuți pentru luare de mită, fals intelectual și abuz în serviciu * Alţi doi poliţişti sunt cercetaţi sub control judiciar *

În urma acţiunilor desfăşurate de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Galați, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție, în dosarul penal privind fapte de corupție săvârșite de lucrători din cadrul IPJ Galați – Serviciul Poliţiei Rutiere și Biroul Poliției Rutiere – Municipiul Tecuci, au fost dispuse măsuri de reținere pentru 24 de ore față de 5 polițiști, iar față de alți 2 s-a dispus măsura controlului judiciar. Potrivit comunicatului DGA, acțiunea penală a fost pusă în mișcare față de 7 lucrători de poliție rutieră, ceilalți 4 având calitatea de suspect. De asemenea, un număr de 3 persoane contraveniente au calitatea de suspect.

Reamintim că, în cursul zilei de ieri, pentru administrarea probatoriului în cauză, au fost realizate 12 percheziții domiciliare și puse în aplicare 15 mandate de aducere. Persoanele în cauză sunt învinuite că au pretins și primit diverse sume de bani de la conductori auto identificați săvârșind diverse contravenții în trafic, pentru a trece în procesele verbale abateri mai uşoare decât cele comise și, implicit, să aplice amenzi mai mici.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati