Circ în CJ: 12 proiecte de hotărâre amânate, după ce consilierii PNL au sesizat că acestea conţin falsuri

* În urma sesizării PNL, s-a decis ca proiectele respective să fie rediscutate săptămâna viitoare *

Circ total și la ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Brăila din acest an. Miza a fost, de această dată, proiectele de hotărâre privind statul de funcții și salariile funcționarilor publici din aparatul propriu și din instituțiile subordonate. Liberalii au precizat că cele 11 puncte nu au fost prinse în prima convocare a ședinței și că, mai rău, ele ar fost întocmite și înregistrate în avans, motiv pentru care au solicitat ca întreaga ședință să fie amânată.

“Proiectele de hotărâre de la punctele 25 la 35 nu au fost trimise către consilierii județeni odată cu publicarea ordinii de zi. La capitolul acesta au fost probleme aproape la fiecare şedinţă, dar acum avem un bloc de proiecte importante care nu au fost trimise la timp la momentul la care a fost convocată ședința. Le-am primit acum două zile. Este un motiv de ajuns pentru a nu fi dezbătute în ședința de astăzi. În data de 18 decembrie este emisă de către CJ Brăila o hârtie prin care se face referire la faptul că proiectele de hotărâre de la punctul 25 la 34 au lipsit la data convocării (…) pentru că nu au avut documentele necesare și nu au fost întocmite la momentul la care ar fi trebuit. Să luăm un exemplu oarecare: proiectul privind stabilirea salariilor lunare ale funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul Direcției Județene de Evidenţă a Persoanelor Brăila. Acest proiect are număr de înregistrare în data de 14.12.2017. Dumneavoastră, când ați întocmit acest proiect de hotărâre, când ați semnat expunerea de motive, ați avut la mapă – așa scrie aici -, avizul comisiei de administrație publică și avizul comisiei de buget. Aceste două comisii nu s-au întrunit decât patru zile mai târziu. Pe data 18 și 19 decembrie. Mai mult, toate comisiile CJ Brăila, pentru această şedinţă s-au întrunit pe datele de 18, 19 și 20. Au fost trei zile în care s-au ținut toate comisiile. Dumneavoastră, pe data de 17 decembrie, când ați întocmit acest proiect de hotărâre, știați că va fi trimisă o adresă cu numărul 1.822 cu data de 18.12.2017. Deci știați astăzi că peste patru zile o să primiți o adresă, știați și numărul de înregistrare la Consiliul Județean. Eu nu vreau să fac aprecieri personale, dar, din punctul meu de vedere și al colegilor, ăsta este un fals și uz de fals în documente oficiale. Pentru că în momentul în care se dă un număr de înregistrare unui document oficial în cadrul Consiliului, documentul acela are o formă și nu mai poate fi modificată. Drept pentru care, orice modificare la forma respectivă trebuie să primească un alt număr de înregistrare. Nu este posibil ca un singur număr de înregistrare să aibă 4-5 modificări ulterioare. Pe data de 18 primim hârtie că nu sunt proiectele întocmite, dar ele erau deja redactate, semnate și înregistrate din data de 14 decembrie. Dumneavoastră semnați niște documente. Nu le redactaţi pe toate. Dar vi le asumați în numele instituției. Și noi aici vă atragem atenția pentru că astăzi lucrurile la Consiliul Județean sunt scăpate de sub control. Aici zona administrativă este depăşită”, a precizat, în plen, președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă.

Deși a încercat să ofere explicații plauzibile, secretarul județului, Dumitrel Priceputu, nu a reușit decât să îi enerveze mai mult pe liberali. “La momentul la care a fost convocată ședința ordinară au fost transmise mapele, mai puțin aceste 11 proiecte. Zece dintre ele au un specific aparte, dat fiind faptul că au intervenit modificări legislative de ultimă oră, care au prevăzut că stabilirea salariilor și chesiunile de personal trec prin hotărâre de CJ după consultarea cu sindicatele reprezentative și reprezentanții salariaților. Legiuitorul de la început a prevăzut ca aceste consultări să se desfăşoare pe o perioadă de o lună de zile, deci 20 noiembrie-20 decembrie”.

Într-un final, președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a propus scoaterea de pe ordinea de zi a punctelor de la 25 până la 35, însă nu a fost de acord cu amânarea ședinței ordinare. Proiectele respective se vor dezbate astfel în data de 27 decembrie, la ora 9:00, în sala 404 a Palatului Administrativ. Deoarece ședința ordinară a continuat, liberalii au decis să părăsească plenul, nu înainte de un ultim schimb de replici între consilierul Ovidiu Nechita și preşedintele Chiriac.

“Un an de zile m-ați denigrat, ați spus că sunt mama Omida. Eu v-am spus doar ce se întâmplă în Consiliul Județean. Dar dumneavoastră acum sunteți exact ca nepoata mamei Omida, care este clarvăzătoarea Cireșica. Pe data de 14 decembrie știați ce se va întâmpla pe data de 18 decembrie. Și aveați și numărul de înregistrare!”, a comentat Ovidiu Nechita.

“Am greșit domnule consilier. Nu sunteți mama Omida. Sunteți Grinch. De fapt, tot PNL-ul este Grinch!”, a fost replica lui Chiriac.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati