Circ penibil în C.J. Brăila

Unii dintre aleșii locali s-au certat ca la ușa cortului și și-au adresat jigniri și injurii

Limbaj suburban în ședința CJ, în care unii dintre consilierii județeni s-au certat ca la ușa cortului, adresându-și cuvinte dure și certându-se ore în șir. De această dată, scandalul a pornit de la un proiect de hotărâre ce viza achitarea, de către Consiliul Județean, a cotizației de membru al Asociației Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltării Integrate a Zonei Pescărești a județului. După ce proiectul a fost aprobat, liberalul Ovidiu Nechita, căruia președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, îi luase dreptul de a lua cuvântul, a atras atenția că social democratul Viorel Mortu a votat acest proiect, deși deține funcția de președinte al Asociației Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltării Integrate a Zonei Pescărești a județului, fapt care îl face, în opinia lui Nechita, incompatibil. Pe aceeași logică, hotărârea luată era lovită de nulitate. 
În același sens, consilierul PND Ștefan Cătălin Iordache a atras atenția că, legal, CJ trebuie să anuleze hotărârea cu pricina și să voteze alta, fără participarea lui Mortu. Atât Nechita cât și Iordache au subliniat că era treaba secretarului județului să anunțe incompatibilii, să nu voteze. Și liberalul Dănuț Lungu a propus să se reia votul pe hotărârea respectivă, însă, când președintele CJ Brăila l-a întrebat pe secretarul județului cum trebuie să procedeze, acesta nu a reușit să lămurească lucrurile. În “horă” a intrat și consilierul PND Simona Drăghincescu, care a explicat că incompatibilii trebuie să anunțe singuri că nu votează, iar de aici lucrurile au escaladat, în general între Drăghincescu, pe de o parte, și Nechita și Iordache de partea cealaltă.
Epitete ca “proastă” și “sifilitici” au fost printre cele ce au zburat prin sala de ședințe a CJ Brăila, încununând o nouă ședință a CJ Brăila, derulată ca la ușa cortului, așa cum s-au derulat cele mai multe din acest mandat. 

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati