CJ Brăila reziliază contractul cu firma constructoare a Secției Cardiologie-Pediatrie de la Județean

* Anunțul a fost făcut de președintele PNL Brăila, care susține că, în sfârșit, CJ și avocații au ajuns la soluția pe care el a lansat-o în spațiul public cu mai bine de trei săptămâni în urmă *

Undă verde pentru rezilierea contractului cu firma care a câștigat licitația de construirea a Secției de Cardiologie-Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Brăila. Anunțul a fost făcut de președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, care a precizat că, în cel mai scurt timp, CJ Brăila va putea prelua și clădirea, care va putea fi, în sfârșit, utilizată. Dănăilă a adăugat că, cel mai probabil, CJ va da în judecată firma constructoare pentru faptul că, din cauza litigiului, aparatura cu care au fost dotate secțiile a ieșit din garanție și s-a deteriorat.

“Ne-am întâlnit cu avocații de la București, s-a stabilit, pentru moment, demararea procedurii de încheiere a contractului, prin reziliere, adică fix ceea ce am propus eu cu mai bine de trei săptămâni în urmă. S-a dovedit că propunerea mea putea fi pusă în aplicare și mai devreme, dar, în fine…Urmează să facem și preluarea clădirii, dar ce e cel mai important e că, în scurt timp, vom avea în posesie clădirea, ca să începem să funcționăm, chiar dacă coridorul de comunicare dintre secții și spital nu este încă gata și nu va fi la capacitate maximă. Dacă va fi nevoie de o hotărâre de CJ, o vom susține. La momentul ăsta, Iulian Chiriac (n.r. – președintele CJ Brăila) și-a asumat că  face toate procedurile la nivel executiv, ceea ce e  normal. Vom avea o clădire  pentru coridorul respectiv, vedem, mai sunt paşi, dar trebuie făcuți  paralel cu preluarea. Tot ceea ce s-a stricat şi e ieșit din garanție e din  firmei, care nu ne- permis accesul  clădire. Despăgubirile vor fi cuantificate la un nivel, CJ se va judeca doi-trei ani şi la final va avea câștig de cauză”, a punctat Dănăilă.

2525 Vizualizari 9 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati