CJ Galaţi: Secţia de Radioterapie a Spitalului Judeţean va intra în modernizare

* Investiţiile, de aproape 3 milioane de euro, constă în echipamente noi şi lucrări de extindere *

Ample investiţii în Secţia de Radioterapie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Galaţi. Secţia va fi modernizată, extinsă şi dotată cu echipamente de ultimă generaţie, totul cu investiţii de aproape 3 milioane de euro de la Guvern şi de la Consiliul Judeţean.

“Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a participat astăzi, la sediul Guvernului României, alături de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu şi de ministrul Sănătăţii, la semnarea contractului de furnizare a acceleratorului liniar de particule către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. (…) Valoarea contractului este de 1.980.500 de euro (fără TVA) şi prevede accelerator liniar de particule, executarea de lucrări civile de construcţii necesare în vederea instalării echipamentelor de radioterapie, modernizarea computerului tomograf, sistem de planificare pentru tratament şi staţii de modernizare a celor existente, sisteme de înregistrare şi verificare, seturi de imobilizare pentru accelerator şi CT stimulator, precum şi un set complet de dozimetrie”, a informat Biroul de Presă al CJ Galaţi.

“Îmi doresc ca lucrările să se desfăşoare în ritm alert, pentru ca acceleratorul liniar de particule să fie funcţional în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

În plus, Consiliul Judeţean Galaţi va investi, din fonduri proprii, aproximativ un milion de euro pentru extinderea şi reamenajarea Secţiei de Radioterapie. “Este vorba de o construcţie pentru pacienţii care vin din Ambulatoriu, pentru  a separa circuitele medicale. Astfel, cei din Ambulatoriu vor intra în noua construcţie, se vor schimba şi vor coborî cu liftul pentru realizarea tratamentului la acceleratorul liniar de particule, iar cei din spital vor avea o cale de acces subterana, direct către accelerator”, a afirmat preşedintele CJ Galaţi.

Anul trecut, în Centrul de Radioterapie de la Galaţi au fost efectuate 18.456 de şedinţe de tratament pentru 977 de pacienţi, de trei ori mai mult faţă de anul 1995. Acum, în evidenţele Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă sunt 17.208  pacienţi cu afecţiuni oncologice.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati