COD PORTOCALIU de viscol, în weekend, în Galați, Brăila și în alte nouă județe din sudul și sud-estul țării

* Avertizarea intră în vigoare sâmbătă seară și este valabilă 24 de ore *

viscol3Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare COD GALBEN de ninsori începând de sâmbătă, pentru zona de sud şi sud-est a ţării, precum şi o avertizare COD PORTOCALIU de viscol pentru mai multe judeţe, inclusiv Galați și Brăila.

Codul galben de ninsori va intra în vigoare sâmbătă seară,  aria ninsorilor urmând să se extindă dinspre Lunca Dunării şi va cuprinde treptat regiunile sudice şi sud-estice ale ţării, precum şi zona Carpaţilor de Curbură. Se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 km/h, viscolind ninsoarea. Sub avertizare cod galben vor fi judeţele Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Giurgiu şi Mehedinţi.

Codul portocaliu de viscol a fost emis pentru judeţele Buzău, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa. Avertizarea este valabilă de sâmbătă, de la ora 20.00, până duminică, la aceeaşi oră. Temporar, viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăşi 70-80 km/h. Zăpada va fi troienită şi vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

deszapezireLa Galaţi, primarul Marius Stan le-a cerut tuturor forțelor de intervenție la deszăpezire să fie pregătite să acționeze imediat ce vremea se înrăutățește. Utilajele de deszăpezire vor interveni, în premieră, de anul acesta, pe zone de competență. „Galațiul a fost împărțit în șase zone operative, fiecărei zone fiindu-i alocat un număr de utilaje și forță umană pentru înlăturarea cât mai operativă a efectelor fenomenelor meteorologice”, a anunţat biroul de presă al Primăriei.

Totodată, primarul Marius Stan face apel la populație să renunțe, pe cât posibil, la mașinile personale și să folosească, pe perioada episodului de vreme severă, mijloacele de transport în comun pentru a ușura intervenția utilajelor de deszăpezire, iar şoferii sunt rugați să oprească, staționeze sau parcheze mașinile numai în locurile permise de lege.

Nu în ultimul rând, gălăţenii care vor să sesizeze serviciul de permanență al Centrului de Urgență pentru Persoane fără Adăpost pot suna la Poliția Locală, 0236.314.000, Poliția Municipală, 0236.412.222 sau la ofițerul de serviciu al Primăriei, 0236.307700.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati