Comercianţi prinşi că le vindeau ţigări minorilor chiar lângă unităţile de învăţământ

* În doar câteva zile, poliţiştii locali au aplicat amenzi în valoare de 30.000 de lei *

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale au verificat unitățile comerciale care își desfășoară activitatea în apropierea instituțiilor de învățământ. În doar două zile oamenii legii au aplicat șase sancțiuni contravenționale agenților economici care au fost depistați că vindeau țigări la bucată. Valoarea totală a amenzilor este de 30.000 de lei. Prinse în flagrant, vânzătoarele susţineau că au dat ţigări din propriile pachete şi că este prima oară când ar face aşa ceva, deşi poliţiştii locali le-au spus că le supravegheaseră şi în alte zile şi aveau imagini care demonstrau contrariul.

“Trebuie precizat că persoanele juridice care încalcă legea 349/2002 – actualizată riscă sancțiuni, după cum urmează: 5.000 lei la prima abatere, amendă contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității până la remedierea situației care a dus la suspendarea activității la a doua abatere, iar săvârșirea unei noi contravenții se sancționează cu amendă contravențională de 15.000 lei plus sancțiunea complementară de închidere a unității”, a precizat Aurelia Matei, de la Poliţia Locală Galaţi.

Poliţiştii locali au dat amenzi şi celor prinşi că fumau în locuri interzise. De la începutul anului, în baza legii 349/2002 – actualizată, polițiștii locali de la nivelul municipiului Galați au încheiat un număr de 140 procese verbale, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 38.250 de lei.

În 2016 polițiștii locali au aplicat 150 de sancțiuni contravenționale în sumă de 5.900 lei pentru nerespectarea prevederilor legii privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Cele mai multe dintre amenzi au fost aplicate unor persoane fizice care fumau în locații precum: spații de joacă pentru copii, unități de învățământ, stații de autobuz, piețe agroalimentare sau scări de bloc.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati