Comisarii de mediu au întrerupt lucrul pentru două ore în semn de protest faţă de salariile mici

* Protestatarii susţin că salariile lor sunt de două sau chiar de trei ori mai mici decât cele ale colegilor de la Garda Forestieră, care au atribuţii mult mai restrânse decât comisarii de mediu *

Angajaţii Gărzii de Mediu Galaţi au încetat lucrul, astăzi, la ora 14:00, pentru două ore, interval în care s-au aflat în grevă de avertisment. Deşi Garda de Mediu Galaţi are 20 de angajaţi, dintre care 15 comisari, în  faţa sediului instituţiei au ieşit la grevă doar 5 angajaţi, restul aflându-se pe teren sau la cursuri de perfecţionare, acolo unde, de asemenea, aceştia au întrerupt programul normal de lucru, au spus colegii lor.

Comisarii de mediu de la Galaţi nemulţumiţi că salariile colegilor lor, de la Garda Forestieră, sunt duble sau chiar triple faţă de salariile lor în condiţiile în care, spun protestatarii, comisarii gărzilor forestiere nu au decât atribuţii în domeniul forestier, în timp ce comisarii gărzilor de mediu au atribuţii în protecţia mediului în toate domeniile – apă, aer, pământ etc.

„Nemulţumrile noastre sunt salariale, deci activitatea de inspecţie şi control este aceeaşi cu a Gărzii Forestiere, dar salariile sunt total diferite. Asta e nemulţumirea noastră. Cel mai mic salariu este al unui debutant, salariul minim pe economie, iar cel mai mare, brut, e în jur de 3.000 de lei, la cea mai înaltă încadrare, dar în mână se ia 2.300 de lei, cu mult mai puţin decât la Garda Forestieră. Noi ştim că acolo sunt cel puţin duble, dar depinde de vechime, încadrare”, a spus Aurelia Ciufă, angajată la biroul de resurse umane al instituţiei.

Greva de avertisment de astăzi s-a desfăşurat la nivel naţional, în toate comisariatele Gărzii de Mediu.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati