Comuna Cudalbi va fi modernizată prin investiţii private de 3,5 milioane de euro în următorii trei ani

* Banii reprezintă fonduri europene atrase de Centrul de Dezvoltare SMART şi Patronatul Tinerilor Întreprinzători în scopul reducerii numărului de persoane aflate în risc de sărăcie din localitate *

Comuna Cudalbi, una dintre localităţile marginalizate din judeţul Galaţi, unde mai mult de un sfert din localnici sunt plecaţi la muncă în străinătate, va primi bani de la parteneri privaţi pentru a se dezvolta. “Comuna Cudalbi va beneficia în următorii trei ani de cea mai mare investiție făcută după 1989 într-o comunitate din mediul rural, în județul Galați, prin intermediul unei entități private. Astfel, se vor aloca 15.953.021 lei (aproximativ 3,5 milioane de euro) din fonduri europene, finanțarea fiind realizată prin intermediul unui parteneriat ce are la bază Asociația Centrul de Dezvoltare SMART în calitate de solicitant, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est, Primăria Cudalbi și Liceul Tehnologic Nr. 1 Cudalbi, în calitate de parteneri”, se arată într-un comunicat  semnat de reprezentanţii Centrului, ai Patronatului, dar şi ai Primăriei şi Liceului Cudalbi. Preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est, Radu Oprea, a vorbit despre acest proiect şi în cadrul ediţiei de luni a emisiunii “Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

Cu cele 3,5 milioane de euro, comuna va fi racordată la rețeaua de alimentare cu gaze naturale, vor fi reabilitate şi dotate Centrul de Permanență Medicală şi Centrul de Servicii Sociale, iar elevii şi tinerii din comună vor fi ajutaţi să termine şcoala, să facă stagii de ucenicie şi de debut în meserie, să obţină o calificare sau chiar să-şi deschidă o afacere. În plus, cudălbenii vor beneficia de asistenţă juridică.

Grupul țintă este format din cel puţin 750 de locuitori din Cudalbi, care se află în risc de sărăcie și excluziune socială.

Proiectul “Dezvoltare integrată în Cudalbi, județul Galați” a fost lansat astăzi, la Căminul Cultural din localitate, şi va fi derulat până în august 2020.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati