Comuna gălăţeană Corod este terorizată de hoţi

* Hoţii atacă mai ales femeile în vârstă sau singure şi le fură banii trimişi de rudele din străinătate *

La Corod, în judeţul Galaţi, oamenii stau de luni bune cu teama în suflet. Nu trece zi să nu afle că vreun cunoscut a fost bătut sau tâlhărit. Ţintele sunt în general femeile în vârstă care stau singure şi au copiii plecaţi în străinătate care le trimit bani, dar nu au fost uitate nici magazinele din comună. Dacă acum un an şi ceva în comună apăreau mai multe  furturi ca de obicei, în ultimele luni incidentele sunt din ce în ce mai dese şi mai violente. O femeie a fost bătută de hoţi până ce i-au rupt piciorul, iar acum femeia este în spital.

Cornelia Iftimei, de 64 de ani, a primit vizita unui hoţ mascat şi cu mănuşi la două zile după ce a plecat de acasă fiul ei, care lucrează în străinătate. Hoţul a intrat peste ea pe la 4:00 dimineaţa, prin spargerea geamului, apoi a luat-o din pat la bătaie, i-a pus cuţitul la gât, plapuma peste cap, a pus-o la pământ şi s-a dus direct la sertarul unde erau banii daţi de fiul ei înainte de plecare. I-a furat pe toţi – 250 de euro şi 100 de lei.

O altă victimă, Ecaterina Costin, a rămas fără 3.400 de lei după ce peste bătrâna de 84 de ani, care locuia singură, a intrat un hoţ mascat şi cagulat care a lovit-o până ce a speriat-o cu totul apoi s-a dus la sertarul în care, printre prosoape, erau ascunşi banii. De atunci, femeia nu mai are curaj să stea singură. Şi acestea sunt doar ultimele cazuri.

Viceprimarul din Corod, Cornel Maţgras, crede că totul este cauzat de faptul că în comună au rămas mai ales oameni bătrâni, că tinerii au plecat la muncă în străinătate. Este şi el îngrijorat de amploarea fenomenului, dar nu are ce să facă. Ar face patrule prin sat, dar nu prea mai are tineri. În plus, se simte şi el ca şi ceilalţi locuitori, urmăriţi. Ultima oară, Poliţia a patrulat prin sat la ora 4:00, iar la 4:30, când Poliţia plecase deja, s-a dat spargerea. Viceprimarul spune că este depăşit de situaţie.

Poliţiştii gălăţeni au o anchetă în curs şi chiar un cerc de suspecţi, după cum precizează cms. şef. Cristina Tatulici, de la IPJ Galaţi.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati