Conferinţă internaţională la Galaţi: De mâine, despre procesarea polimerilor în inginerie

* A patra ediţie a evenimentului ştiinţific internaţional începe mâine la Facultatea de Inginerie *

Galaţiul găzduieşte conferința internaţională “Polymers Processing in Engineering – PPE 2017”. Evenimentul, ajuns la a patra ediţie, are loc în perioada 21-23 septembrie şi este organizat de Centrul de Excelență Prelucrarea Polimerilor din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, sub egida Academiei de Științe Tehnice din România, a Societății Române de Reologie și a AGIR.

Deschiderea lucrărilor Conferinței PPE 2017 va avea loc mâine, 21 septembrie, ora 9:00, la Facultatea de Inginerie, corp D, sala D12, et. 1, str. Domnească nr. 111. În cadrul acestei ediţii a conferinţei, Universitatea “Dunărea de Jos” îi va acorda academicianului Bogdan C. Simionescu titlul de Doctor Honoris Causa. Festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa va avea loc vineri, 22 septembrie, de la ora 12:15, la Sala Senatului de la sediul Universității “Dunărea de Jos”, str. Domnească nr. 47.

“Materialele polimerice ocupă un rol de primă importanţă în domeniul cercetării, dezvoltării și inovării, fapt pentru care PPE 2017 aduce în atenţia specialiştilor noi materiale, tehnici şi programe de calcul pentru simularea proceselor de prelucrare, cercetări privind comportarea și performanțele unor repere în diverse medii precum şi tendinţele evoluţiei tehnologiilor de prelucrare și caracterizare a materialelor plastice”, a declarat prof. dr. ing Cătălin Fetecău.

Conform aceleiaşi surse, președinția conferinței va fi asigurată de profesoara Loredana Santo de la Universitatea Tor Vergata din Roma, Italia. Din comitetul stiințific al conferinței fac parte personalități marcante din SUA, Germania, Franța, Italia, Belgia Potugalia, Spania, Polonia, Brazilia, Israel, Turcia și România. La conferință vor participa și reprezentanți ai unor importante firme de profil, între care ROFAROM, RONEXPRIM, LABORSISTEM şi MALVERN.

Sigla Ce PP

 

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati