catalin boboc

Consilierii traseiști care au migrat de la un partid la altul în baza Ordonanței Dragnea își pierd mandatele

catalin bobocComisia juridica din Senat a votat marți, într-o ședință cu scântei, trei amendamente la legea de respingere a celebrei ordonanțe de urgență 55/2014, care a dat liber la traseism, notează Hotnews. Amendamentele prevăd că acei consilieri locali și județeni care au migrat de la un partid la altul își pierd mandatul, iar primarii revin la partidul din care au plecat. Aceste amendamente, care aparțin PNL, pun în aplicare practic decizia Curții Constițutionale de la sfârșitul anului trecut, care a declarat această OUG neconstituțională și care încredința Parlamentului deciziile de aplicare a acesteia.

Acest proiect are nevoie de un vot și de la comisia de administrație, apoi va intra în plenul Senatului, care este cameră decizională.

“Consilierii își pierd mandatele, iar primarii revin în partidele de unde au plecat”, a explicat senatorul brăilean Cătălin Boboc, șeful Comisiei Juridice din Senat, citat de HotNews.ro.

Ședința comisiei juridice a fost una agitată. Proiectul de lege nu era pe ordinea zi a ședinței, însă președintele acestei comisii, liberalul Cătălin Boboc, a supus la vot plenului comisiei suplimentarea ordinii de zi. Nervoși, cei patru social-democrați membri în comisie prezenți au părăsit sala, însă comisia a avut cvorum și fără aceștia, în prezența a cinci liberali, a senatoarei UNPR Florentina Jipa și a unui senator UDMR. Liberalii au votat “pentru”, Jipa impotrivă iar Pataki Csaba s-a abținut.

De menționat că, atunci când această ordonanță a fost respinsă de Camera Deputaților (ca primă camera), a fost votat și un amendament care prevedea că primarii, consilierii care au trecut la alt partid pe baza ordonanţei nu-şi vor pierde mandatele. PNL a criticat atunci acest amendament.

 

3751 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati