Consiliul Local Galaţi s-a reunit pentru a plăti apa caldă şi a da bani de funcţionare la Transurb

* În şedinţa extraordinară, consilierii locali au aprobat şi componenţa Comisiilor de Specialitate *

Consilierii locali s-au întrunit, miercuri, în ședință extraordinară de Consiliu Local. După cum se poate vedea și din fotografie, pe toate laptopurile consilierilor – pe care, de obicei, se află proiectele de hotărâre ce urmează a fi votate – s-a aflat o imagine care a suscitat multe semne de întrebare. Este vorba despre o fotografie a unui pod ce părea că traveaseză un mare fluviu. Evident, tachinările politice nu au întârziat să apară, discuțiile purtându-se pe marginea „defunctului tunel al lui Stan” (aluzie la proiectul fostului primar Marius Stan, proiect de subtraversare a Dunării) și actualului/potențialului „pod peste Dunăre a lui Stancu” (aluzie la proiectul fostului președinte PSD al CJ Brăila, Bunea Stancu).

Dincolo de semnificațiile absconse ale imaginii de fundal alese pentru laptopurile consilierilor, trebuie spus că aceștia au reușit performanța de a aproba, în decurs de aproape două ore, nu mai mult de patru proiecte de hotărâre. Discursurile consilierilor au fost lungi și politice, aleșii demonstrând (cel puțin o parte din ei) că nu au realizat că s-a terminat campania electorală (perioadă în care, de regulă, consilierii iau cuvântul lansându-se în discursuri sforăitoare, în speranța că vor atrage, astfel, atenția opiniei publice – un demers penibil, mai ales pentru acei aleși care, în restul mandatului, au dormit pe ei).

Una peste alta, consilierii locali au aprobat alocarea de fonduri pentru plata în avans a apei calde menajere pentru populație, aferentă lunii în curs (urmând ca pentru august să se convoace o nouă ședință de CL), dar și alocarea a 2,3 milioane de lei pentru Transurb, societate care, dacă nu ar fi primit banii, ar fi fost nevoită să închidă activitatea, având conturile blocate de o poprire aplicată de un executor judecătoresc pentru chiria neplătită către proprietarul terenului unde se afla fostul depou de tramvaie din Piața Energiei şi unde încă se află clădiri ale Transurb. Totodată, a fost aprobată componența Comisiilor de Specialitate din cadrul Consiliului Local, subiect asupra căruia vom reveni.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati