Contabila Școlii 29, trimisă în judecată de procurorii DNA pentru că a delapidat peste 350.000 de lei

* Dosarul, care a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galați, îl vizează și pe soțul contabilei, către firmele căruia au fost dirijați banii școlii *

Contabila Școlii Gimnaziale Nr. 29 din municipiul Galați și soțul acesteia au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru abuz în serviciu și, respectiv, complicitate la abuz în serviciu, după ce au delapidat peste 350.000 de lei din bugetul școlii prin firmele familiei.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: ION-AVRAM FELICIA-GIORGIANA, contabil-șef cu atribuții de control financiar preventiv în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 29 Galați, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, ambele în formă continuată, și ION-AVRAM FLORIN-ADRIAN, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. În perioada 2010 – 2016, inculpata Ion-Avram Felicia-Giorgiana, în calitate de contabil șef, funcționar public cu atribuții de control în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 29 Galați, la diferite intervale de timp, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, prin încălcarea legii, cauzând prin aceasta o pagubă bugetului școlii respective în cuantum total de 357.269 lei, corelativ cu obținerea unor foloase necuvenite pentru sine și pentru altul”, a comunicat DNA.

Școala Gimnazială Nr. 29 Galați a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 357.268 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului instituției.

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Ion-Avram Florin-Adrian și Ion-Avram Felicia-Giorgiana.

Conform DNA, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați, cu propunerea de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati