Contre între primarul Brăilei și consilierii locali PNL pe tema costului unui sens de girație

* Bugetul alocat amenajării sensului giratoriu de la intersecţia bulevardului Al. I. Cuza cu Calea Galaţi a iscat schimbul de replici între edilul-şef şi consilierii liberali *

Astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Brăila, consilierul municipal liberal Sorin Ioniţă, a atras atenția plenului că suma de aproximativ 275.000 de lei (cu TVA), alocată de Primăria Brăila pentru construirea sensului de girație de la intersecția bulevardului Al. I. Cuza cu Calea Galați, este una destul de consistentă. Liberalul s-a arătat destul de suspicios cu privire la corectitudinea sumei, în contextul în care, cu puțină vreme în urmă, omul de afaceri Gheorghe Antistescu se angaja să transforme pe propriii bani strada Anghel Saligny, pe o distanță de 300 de metri, cu mai multe treceri de pietoni, limitatoare de viteză, piste de biciclete, sens de girație și bariere, totul la jumătate din suma prezentată azi în CLM pentru realizarea unui singur sens de girație. “Prețul este îngrijorător și o să fac o paralelă doar cu un alt proiect pe care l-am văzut în ședința trecută, unde o persoană privată venea cu o propunere să amenajeze o anumită zonă, în total 8.000 de metri pătraţi, la jumătate, ca valoare, din valoarea prezentată în proiectul acesta”, a comentat PNL-istul Sorin Ioniţă.

Imediat a venit replica primarului PSD, Marian Dragomir. “Domnule consilier, dvs. cu siguranță aveți oameni de afaceri liberali în partid care vor veni la această licitație și vor adjudeca la o treime din preț, pentru că există această posibilitate legală, să participe și să adjudece la un preț foarte scăzut. Îi invităm pe oamenii de afaceri pe care-i cunoașteți să participe la această licitaţie”, a declarat edilul-şef.

Comentariul acestuia a fost însă contracarat de cel al liberalului Petrică Popa. “Lăsăm locul altora, cei consacraţi!”.

Într-un final, proiectul a trecut, cu abținerea consilierilor PNL.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati