Creditele de studii transferabile în învățământul sanitar, aprobate de Senat

* Această modificare a Legii Educaţiei Naţionale poartă semnătura fostului senator PNL de Galaţi, doctorul Paul Ichim *

Plenul Senatului a aprobat, luni, cu 103 voturi pentru, inițiativa parlamentară semnată de liberalul Paul Ichim în legislatura 2012-2016, prin care se modifică Legea Educației Naționale în sensul recunoașterii, în baza autonomiei universitare, a creditelor de studii transferabile obținute în învățământul terțiar sanitar, a anunţat, printr-un comunicat de presă, fostul senator.

„Inițiativa legislativă modifică art. 174, alin. 6 din Legea Educației Naționale 1/2001, noutățile introduse în lege făcând referire la faptul că absolvenții școlilor sanitare postliceale cu diplomă de bacalaureat pot continua studiile în învățământul superior medical la programele de licență «Asistent medical generalist». De asemenea, pentru continuarea studiilor în învățământul superior medical la programele «Asistent medical generalist», absolvenții școlilor sanitare postliceale cu diplomă de bacalaureat trebuie să se înscrie și să promoveze concursul de admitere. Studenții admiși la aceste programe, absolvenți ai școlilor sanitare postliceale, pot beneficia de recunoașterea parțială a studiilor prin sistemul de credite transferabile. Potrivit modificării probate ieri de Senat, recunoașterea parțială a studiilor se face în baza unei metodologii convenită de universitățile de medicină și farmacie, aprobată prin ordin al ministrului educației naționale și care cuprinde criteriile generale. La rândul lor, universitățile își elaborează metodologii proprii care să cuprindă criterii specifice stabilite de senatele universitare”, se arată în comunicatul de presă.

„Inițiativa depusă legislatura trecută și-a dorit să vină în sprijinul tuturor cadrelor sanitare, facilitându-se astfel calea spre profesionalizarea personalului medical și cred că, atât timp cât votul dat ieri a fost unul unanim, ea a fost una bună”, a declarat dr. Paul Ichim.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati