Cristian Dima, ALDE: Prin legislația actuală, terorizăm mediul de afaceri

* Fostul secretar de stat din Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat spune că autorităţile nu sunt preocupate să îndrume mediul de afaceri, ci să-l sancţioneze *

Preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, critică lipsa de preocupare a autorităţilor pentru crearea unui mediu sănătos de dezvoltare a afacerilor în România. Dima se referă la proiectul Legii prevenţiei, la care a lucrat în timpul mandatului de secretar de stat în Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. În forma iniţială, proiectul de lege adresat mediului de afaceri prevedea ca, la constatarea unei contravenții, organele de control să întocmească un plan de remediere a deficienţei, ca parte de prevenție înaintea aplicării unei amenzi. Între timp, legea a ieșit de la Camera Deputaților cu o nouă titulatură, Legea prevenirii, şi într-o formă mult modificată. “M-am apucat s-o studiez și m-am oprit repede pentru că am zis că e mai ușor să mă confrunt cu elementele de zi cu zi, decât să mă enervez văzând cum au modificat-o”, a declarat Cristian Dima în cadrul ediţiei de joi a emisiunii “Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

Fostul secretar de stat spune că actul normativ nu mai conține prevenție pentru nicio contravenție. În proiectul de lege trimis Parlamentului erau prevăzute 105 acte normative, cu un număr de aproximativ 450 de contravenții, pentru care Legea prevenirii urma să se aplice. Toate au fost eliminate, stabilindu-se ca aceste contravenții să fie incluse, ulterior, într-o Hotărâre de Guvern, în 15 zile de la promulgarea legii.

“Munca noastră de un an și ceva s-a transformat în zero. Am ajuns să facem dintr-o lege importantă un reset, o lege care nu are aplicabilitate. Nu avem curajul de a ne asuma elemente ce țin de funcționarea mediului de afaceri. Până la urmă, pe cine ar trebui să sprijinim? Pe proștii ăia care contribuie la PIB și care ajută prin taxele și impozitele plătite funcționarea statului român. (…) Ne era frică să le dăm posibilitatea să fie preveniți înainte să fie amendați. Și problema nu e amenda, ci faptul că-i terorizăm. Asupra mediului de afaceri ar trebui să existe un mediu de îndrumare, nu de sancţionare”, a afirmat Cristian Dima la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati