Cristian Dima: Legea prevenţiei va stipula ca angajatorii să nu mai fie amendaţi la prima abatere

* Totodată, va fi înfiinţat un portal legislativ care să conţină toate legile aplicabile societăţilor comerciale, dar şi tematica verificărilor făcute de instituţiile publice angajatorilor *

Cristian Dima, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a declarat, vineri, la Galaţi, că ministerul pe care îl reprezintă va lansa, săptămâna viitoare, în dezbatere publică, proiectul de lege a prevenţiei. Potrivit lui Cristian Dima, legea prevede ca angajatorii să nu mai fie hărţuiţi de diverse instituţii cu atribuţii de control şi sancţiune, precum ITM, ANAF sau ISU.

“Legea prevenţiei e un program liberal introdus în programul de guvernare şi creează cadrul ca antreprenorii,  ca angajatorii să nu mai fie terorizaţi de gândul unui unui control, să existe o armonie între organul de control – Protecţia  Consumatorilor, ISU, ANAF sau ITM – să existe o coeziune şi un respect reciproc. În prezent, legea prevenţiei stipulează să existe un proces verbal de avertisment care să nu se treacă în cazierul fiscal, doar se înregistează în registrul unic de control şi, dacă angajatorul nu se conformeză, atunci următoarea dată, dacă persistă în abatere, pot fi aplicate sancţiunile. Legea prevede ca un astfel de control să se efectueze o dată la trei ani, dar eu aş propune să fie o dată pe an, cred că e un termen rezonabil”, a spus Cristian Dima.

Totodată, Cristian Dima a anunţat că, în termen de 6 luni, pe site-ul ministerului de resort va fi înfiinţat un portal legislativ care să conţină toate legile aplicabile societăţilor comerciale, dar şi tematica verificărilor făcute de instituţiile publice angajatorilor. “Păi noi căutăm să-i găsim în culpă pe angajatori sau să se conformeze cu legislaţia în vigoare?”, a mai spus secretarul de stat.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati