Cruzime fără margini: Un gălăţean şi-a lăsat pitbull-ul să omoare o pisică. El are acum dosar penal

* Individul, cunoscut a avea multe probleme cu legea, riscă până la un an de închisoare *

Un bărbat a fost filmat de camerele de supraveghere ale unui magazin din Galaţi în timp ce îşi lăsa câinele de luptă, un pitbull, să omoare o pisică. Identificat pe baza imaginilor care au circulat în mediul virtual (acestea pot fi urmărite aici: goo.gl/sblkKx), individul a intrat în atenţia poliţiştilor. Purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, sinsp. Delia Rogojină, a precizat că în acest caz s-a deschis dosar penal pentru uciderea fără drept a unui animal, iar pedeapsa ajunge la un an de închisoare sau amendă. Totodată, legea spune că aceia care au comis o astfel de faptă nu mai au voie să deţină un animal între unu şi cinci ani.

Individul, identificat a fi Marius Chiosa, şi-a asumat fapta. El este cunoscut de către poliţiştii locali ca un cal breaz. Potrivit informaţiilor furnizate de către directorul Poliţiei Locale Galaţi, bărbatul a fost cercetat şi sancţionat pentru scandal, consum de alcool, fapte de violenţă, dar şi în două cazuri, alături de Poliţia Naţională, pentru deţinere de substanţe interzise, etnobotanice.

De la începutul anului, poliţiştii locali, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991, art. 2 (lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri), au aplicat un număr de şase sancţiuni contravenţionale, în sumă de 750 de lei. La acest punct, sancţiunile sunt cuprinse între 100 şi 500 lei. Tot de la începutul anului, conform prevederilor HCL 79/2002, art. 17 (în timpul plimbării câinilor pe domeniul public, vor fi ţinuţi în lesă, iar cei de talie mijlocie sau mare vor avea în mod obligatoriu şi botniţă), poliţiştii locali au aplicat un număr de 91 de amenzi. Sancţiunile sunt cuprinse între 20 şi 100 de lei.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati