Cupa Dunării, prima competiţie de tenis pentru veterani organizată la Galaţi după cinci ani, reuneşte peste 70 de jucători din nouă oraşe

* În perioada 29 iunie – 2 iulie, Baza Sportivă Atlas găzduiește Cupa Dunării * Turneul este inclus în calendarul Federaţiei Române de Tenis *

Peste 70 de jucători din nouă orașe s-au strâns la Galați la cea importantă competiție de tenis de câmp rezervată jucătorilor cu vârste mai mari de 35 de ani. În ciuda vremii caniculare, tenismeni din Galați, București, Iași, Brăila, Onești, Focșani, Tecuci, Teleorman și Suceava s-au întrecut în opt categorii de vârstă la simplu (+35, +40, +45,+50, +55, +60, +65, +70) și două categorii de dublu (-50, +50). Pentru a preveni eventuale probleme de sănătate cauzate de expunerea îndelungată la soare, meciurile s-au desfășurat în intervalele orare 07:00 – 12:00 și 16:30 – 21:00, o parte din partide încheindu-se în nocturnă.

Competiția a demarat joi, 29 iunie, cu tragerea la sorți pentru stabilirea tablourilor de joc, primele meciuri având loc în aceeași zi. Numărul mare de participanți i-a obligat pe organizatori să suplimenteze numărul de terenuri, astfel că o parte din partide s-a desfășurat la Baza Constructorul ICMRS. Pentru a promova cât mai bine evenimentul sportiv,  unele dintre meciurile desfăşurate în incinta Bazei Sportive Atlas au fost transmise live pe internet.

“Tenisul la nivel de seniori/superseniori revine în orașul de la Dunăre după o pauză mult prea lungă. La Galați sunt mulți împătimiți ai sportului alb, iar Federația Română de Tenis salută inițiativa organizatorilor și acordă tot sprijinul pentru a revigora tenisul practicat de veterani, în orașul dumnevoastră”, a declarat, pentru Reperul.ro, Ovidiu Petrescu, membru în comisia de seniori și superseniori a FRT.

Turneul, inclus în calendarul competițional al Federației Române de Tenis, face parte din evenimentul Zilele Dunării, organizat de Primăria Municipiului Galați, prin Dunărea SA. Astfel, Galațiul revine pe harta competițiilor de tenis rezervate veteranilor, după o pauză de mai bine de cinci ani.

4442 Vizualizari 6 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati