CURATENIE P STEJARU

Curăţenie la foc automat la Pădurea Stejarul înaintea dezbaterii publice

salvam padurea Stejarul* După ce, ani la rând, nimeni nu a făcut curăţenie în Pădurea Stejarul din Brăila, echipe de salubrizare ale Primăriei curăţau marginea drumului şi liziera pădurii miercuri dimineață, în preajma Cabanei Stejarul, în ziua şi locul în care era programată, la ora 14:00, o dezbatere publică pe tema defrișării a 13 hectare de pădure *

Miercuri, dis-de-dimineață, brăilenii care tranzitau şoseaua de centură a municipiului au observat cu mirare cum echipe de salubrizare curăţau marginea drumului şi liziera Pădurii Stejarul, până în dreptul Cabanei Stejarul. Acţiunea echipelor de salubrizare a fost de-a dreptul surprinzătoare deoarece nimeni nu a făcut vreodată curățenie în zonă. Până miercuri dimineață, gunoaiele zăceau în permanență pe marginea drumului și în liziera pădurii, iar parcarea Cabanei Stejarul era și ea plină de gunoaie. La grămezile de gunoaie contribuie conștiincios și prostituatele care lucrează pe centura Brăilei.

Vrednicia bruscă a Primăriei Brăila poate fi explicată doar de programarea, la Cabana Stejarul, la ora 14:00, a dezbaterii publice în urma căreia Agenţia de Protecţie a Mediului va stabili dacă dă undă verde defrişărilor pe o parcelă de 13 hectare din corpul pădurii, unde un grup de investitori vrea să construiască un complex social-sportiv. La dezbatere confirmaseră prezența foarte mulți reprezentanți ai societății civile, ai ONG-urilor ecologiste, politicieni și jurnaliști – lume prea bună ca să facă slalom printre gunoaie, pare a fi fost raționamentul Primăriei.

Autor: Liliana Şerban

1609 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati