Cursuri de prim ajutor oferite de paramedici. Caravana SMURD soseşte în judeţul Galați

* Cetăţenii vor putea învăţa cum să reacţioneze la accidente sau dezastre *

Caravana SMURD “Fii pregătit!” ajunge pentru prima oară în județul Galați, în weekend. Sâmbătă, 4 noiembrie, Caravana va poposi în municipiul Tecuci, pe platoul de lângă hipermarketul Kaufland, iar duminică, 5 noiembrie, în municipiul Galați, pe platoul Shopping City Galaţi. “În ambele zile, între orele 09:00-16:00, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘General Eremia Grigorescu’ al județului Galați va organiza cursuri de pregătire a cetățenilor, în scopul formării unui comportament adecvat înainte, pe timpul și după producerea diferitelor situații de urgență ce pot surveni pe teritoriul țării noastre”, a comunicat ISU.

În cele două zile, în sala de școlarizare a Caravanei SMURD, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați va desfășura cursuri ce vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii, alunecări de teren – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față. De asemenea, pompierii militari paramedici din cadrul Secției de Pompieri Tecuci, respectiv al Centrului regional de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență și al  Detașamentului de Pompieri Galați vor organiza cursuri de acordare a primului ajutor în diferite situații.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Persoanele interesate să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD ‘Fii pregătit!’ se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD: http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/ .

Caravana “Fii pregătit” este un proiect al Departamentului pentru Situații de Urgență, derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și susținut de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

2694 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati