Curtea de Apel obligă RADEF “RomâniaFilm” să îi predea Primăriei Galaţi cinematografele din oraş

* Pe lângă sentinţa instanţei, municipalitatea are şi Ministerul Culturii de partea sa *

img_1072Curtea de Apel Galaţi i-a dat câştig de cauză Primăriei Galaţi în procesul pe care aceasta i l-a intentat în luna septembrie a acestui an Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor “RomâniaFilm”, căreia îi cere cinematografele din oraş. În hotărârea pronunţată joi, 24 noiembrie, Curtea de Apel Galaţi admite în parte cererea municipalităţii şi obligă pârâta RADEF “România Film” să-i restituie Primăriei cinematografele Ţiglina, Doina, Dacia, Flacăra şi Grădina de vară Central cu toate bunurile mobile aflate în inventarul acestora şi să încheie protocolul de predare-primire în 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii. Sentinţa poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

img_1071Pe lângă această decizie favorabilă a instanţei de judecată, Primăria Galaţi are de partea sa şi Ministerul Culturii. Asigurările vin chiar din partea ministrului de resort, Corina Şuteu, într-un răspuns transmis primarului Ionuţ Pucheanu pe 21 noiembrie. “Ministerul Culturii a luat la cunoştinţă adresa prin care sesizaţi problema cu care vă confruntaţi, respectiv lipsa de colaborare din partea RADEF «RomâniaFilm» şi interpretările legislative diferite. Ministerul a socilitat RADEF «RomâniaFilm» clarificarea problemei, prin recomandarea respectării Legii nr. 303/2008 şi prin predarea efectivă către unităţile administrativ-teritoriale beneficiare ale sălilor şi grădinilor de spectacol cinematografic. Vă asigur că vă sprijinim în demersul dumneavoastră de a finaliza procedura de predare-primire a cinematografelor Ţiglina, Doina, Dacia, Flacăra şi a Grădinii de vară Central”, se arată în răspunsul semnat de ministrul Culturii, Corina Şuteu.

Amintim că Primăria a anunţat, săptămâna trecută, printr-un comunicat de presă referitor la obţinerea fostelor cinematografe, că “are în vedere nu doar consolidarea și igienizarea acestor imobile, ci și alte inițiative, cum ar fi: realizarea Casei Filmului și Teatrului pentru Copii Gulliver, amenajarea unui spațiu pentru serbările școlare și pentru evenimente organizate de organizații neguvernamentale, precum și realizarea unei facilități pentru proiectele studenților și cele ale trupelor de teatru independente”.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati