BOBOC SI VARGA

“Dacă băncile scumpesc creditele, o fac pe riscul lor”, cred parlamentarii PNL de Brăila

ghiseu-banca* Deputatul Varga şi senatorul Boboc consideră că, în ciuda ameninţărilor, băncile nu îşi vor permite să piardă clienţi prin scumpirea creditelor *

Atât deputatul PNL de Brăila Vasile Varga, cât şi senatorul Cătălin Boboc afirmă că băncile nu au niciun drept să se plângă de legea care prevede ca datornicii să dea imobilele înapoi dacă nu mai pot plăti creditul ipotecar, în contextul în care actul normativ a fost deschis dezbaterii o perioadă bună de timp şi nimeni din partea organismelor financiare nu a fost interesant să facă amendamente sau propuneri.

“Legea nu a fost făcută pentru miliardarii care au un Ferarri sau o vilă şi vor să le dea înapoi. Legea e pentru nevoiaşi. E pentru cei care au luat banii, au achitat mai bine de jumătate din sumă şi acum sunt executaţi. În plus, pe contractele lor au fost trecuţi ca giranţi şi părinţii, care rămân şi ei fără case. Băncile luau până acum trei case, nu una. Reprezentanţii băncilor nu au venit cu niciun fel de proiect. Pe fiecare articol puteau veni, că nu sunt de acord pentru nu ştiu care considerent, dar nu au venit. Au venit în ultima zi şi au zis că, împreună cu ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, n.r.), au ei un nou proiect. Păi, ce treabă avem noi cu ANPC-ul? Noi vorbim de imobile aici, nu de un aparat foto care e stricat şi reclami la Protecţia Consumatorilor”, a comentat deputatul Vasile Varga.

La rândul său, senatorul Cătălin Boboc a precizat că problema a plecat tot de la bănci, care nu și-au recuperat banii pentru că au subevaluat cu mult imobilele și le-au vândut prin tot felul de firme de executări silite de buzunar, ajungând să iasă în pierdere într-un final. “Dacă băncile s-ar fi preocupat să își valorifice bunurile la valoarea reală, nu ar fi fost probleme. Amenințarea lor că scumpesc creditele… Păi, ei trăiesc din comisioane la tranzacții și din vânzarea banilor la care percep dobânzi. E alegerea lor dacă vor mai da sau nu de acum încolo credite. Dar sunt 800.000 de familii în situația asta, pentru care trebuia făcut ceva”, a spus senatorul.

3248 Vizualizari 6 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati