Dănăilă: Grupurile de interese din jurul PSD Brăila au nevoie de bani publici

* Liberalul a spus că amenajarea unui sens giratoriu simplu cu peste 500.000 de lei este supraevaluată, deoarece sensuri mai complexe au costat maximum 300.000 de lei *

La intrarea în Brăila, pe drumul ce leagă Galațiul de Brăila prin șoseaua dig, se dorește a se amenaja un nou sens giratoriu. Bugetul propus de către Primărie și votat de majoritatea consilierilor locali a fost de peste 500.000 de lei. Consilierii locali liberali au cerut explicații în ceea ce privește suma ce urmează a fi cheltuită, dar primarul Marian Dragomir a răspuns că prețul pe metru pătrat este mai mic decât în cazul altor girații din Brăila.

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a declarat, la Realitatea TV Galați-Brăila, că suma alocată acestui proiect este atât de mare deoarece grupurile de interese din jurul PSD Brăila au nevoie de bani mulți proveniți din fonduri publice. “Consilierii PNL Brăila au solicitat diminuarea acestei sume la nivelul celor cheltuite pentru alte sensuri giratorii similare. (…) Sensuri giratorii din municipiu mult mai complicate, cu rețele de canalizare, rețele de apă, rețele de comunicații, fibră optică,  care au trebuit deviate, treceri de pietoni mutate (acele sensuri au costat maximum 300.000 de lei, n.r.). Aici avem un spațiu liber pe care se va pune un maldăr de pământ, vor fi puse dale deasupra și se vor amplasa câteva indicatoare. Eventual, se vor asfalta laturile intersecției existente. (…) Costul este atât de mare deoarece grupurile de interese din jurul PSD Brăila, care au afaceri construite doar pe investiții realizate cu bani publici, au nevoie de sume cât mai mari pentru a-și menține activitatea într-un ritm, deja asumat”, a afirmat liderul PNL Brăila.

Alexandru Dănăilă a explicat și ce înseamnă grupuri de interese din jurul PSD Brăila. “Putem să-i considerăm ca fiind părți ale unor grupuri de interese pe acei membri PSD care au fost consilieri locali sau județeni, cei ale căror firme câștigă licitațiile – și sunt mereu aceiași oameni – membri PSD sau consilieri care câștigă mereu licitații,  cred că sunt grupuri de interese. (…) Este o afirmație pe care mi-o asum”, a afirmat Alexandru Dănăilă, la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati