Dănăilă: Demersul PNL de a elimina taxa pe apa pluvială prin iniţiativă cetăţenească este o premieră pentru Brăila

* Liberalii susţin că aveau nevoie de puţin peste 9.000 de semnături pentru a iniţia un asemenea proiect de hotărâre şi au deja 10.000 de semnături *

Proiectul privind eliminarea taxei pentru apa pluvială şi reducerea taxei de salubrizare, iniţiat de PNL Brăila, a fost depus vineri dimineață la Primărie, după ce 10.000 de brăileni și-au dat semnătura de susținere. Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă. Cu o zi înainte, în cadrul emisiunii “Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, Dănăilă a declarat că demersul este o premieră.

“Am făcut acest demers pentru a iniția un proiect de hotărâre la inițiativa cetățenească. Legea prevede această posibilitate, nu s-a mai întâmplat niciodată în județul și municipiul Brăila. Pentru acest lucru, trebuie strânse semnături de la 5% din populația cu drept de vot, iar în municipiul Brăila este nevoie de minim 9.154 de semnături pentru a putea iniția un astfel de proiect de hotărâre”, a afirmat liderul PNL la “Deschide Lumea”.

Campania iniţiată de PNL Brăila, de strângere de semnături pentru eliminarea taxei pentru apa pluvială și pentru reducerea la jumătate a taxei de salubritate, a fost un succes. Liberalii nu doar că au strâns numărul de semnături necesar pentru a promova un proiect de HCL în acest sens, dar cetăţenii Brăilei cer și acum să semneze.

“Am adunat în jur de 10.000 de semnături din toate cartierele Brăilei. Cred că o să mai strângem pentru că vin cetățenii la sediul partidului și semnează. Ne sună și ne cheamă – veniți şi pe strada aia, veniți şi pe strada aia, pentru că vrem să semnăm”, a afirmat, tot în cadrul ediţiei de joi a emisiunii “Deschide Lumea”, vicepreşedintele PNL Brăila, Roman Pandelia.

Vineri, după depunerea proiectului de hotărâre la Primărie, preşedintele Alexandru Dănăilă a precizat că își dorește că primarul Marian Dragomir să îl trateze cu toată seriozitatea. “Primarul va trebui să țină cont de părerea cetățenilor. Dacă noi, cei de la PNL, am fost catalogați drept cei care vrem să decredibilizăm municipiul, uite că acum avem în spate peste 10.000 de semnături. Mi-aș dori ca acest moment să fie unul de maximă importantă și pentru primar”, a afirmat, în cadrul conferinţei de vineri, liderul PNL Brăila.

Liberalii au amintit că, de-a lungul campaniei de strângere de semnături, nu au avut o misiune uşoară – primarul social-democrat  a ridiculizat demersul PNL, ba mai mult, a încercat să le pună bețe în roate.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati