Dănăilă: Noi nu suntem ca la PSD, unde nimeni nu vorbește, nimeni nu își spune punctul de vedere

* Președintele PNL Brăila afirmă că, deși fiecare membru de partid are libertatea să simpatizeze pe oricine consideră de cuviință, în momentul în care majoritatea va decide ce candidat să sprijine pentru președinția partidului, atunci întreaga filială se va conforma *

Liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, dă asigurări că filiala brăileană va avea o poziție unitară cu privire la sprijinirea unui candidat în cursa pentru președinția partidului, în ciuda speculațiilor apărute în mediul on-line, conform cărora membrii organizației brăilene ar susține candidați diferiți. În cadrul unei conferințe de presă, Dănăilă a explicat faptul că, în această fază a cursei pentru președinția partidului, candidații își prezintă moțiunile cu care candidează, iar filialele le pot acorda voturi favorabile unora dintre ei, tuturor sau niciunuia, însă asta nu înseamnă că moțiunea care primește OK-ul este și cea care va fi votată în final.

“Noi nu suntem ca la PSD, unde nimeni nu vorbește, unde nimeni nu își spune punctul de vedere, dar, cu siguranță, cu toții ne supunem deciziei majorității. Asta e diferența dintre noi și PSD, nu vă așteptați să fim ca ei. La momentul ăsta suntem în perioada de campanie electorală și alegem un președinte care să reprezinte partidul și să dea un nou suflu. S-au înscris trei persoane, Ludovic Orban, Cristian Busoi și Viorel Cataramă. Noi trebuie să îi primim pe fiecare în parte, să își prezinte moțiunea, să îi ascultăm, să îi întrebăm ce credem noi de cuviință și apoi să dăm vot pe moțiune. O filială ca Brăila poate vota o moțiune, două, trei sau niciuna. Votul pentru o moțiune nu înseamnă că ăla va fi și candidatul pe care îl vom susține în final. Dacă moțiunea va strânge cel puțin zece voturi favorabile în țară, candidatul va putea intra, e o etapă preliminară pentru selectarea candidaților. Din punctul meu de vedere, nu cred că este productiv să blocăm pe candidaţi. Au dreptul cu toții să candideze, vom decide pe cine vom susține în final. Trebuie să decidem ce candidat vom susține și să avem în vedere şi echipa din Birou, acolo unde ne interesează şi pe noi niște posturi”, a explicat Alexandru Dănăilă.

Acesta a adăugat că, indiferent de simpatiile personale ale fiecăruia şi preferințe, în momentul când se  decide ca PNL să susţină un anumit candidat, toți membrii o vor face fără probleme. “Suntem o filială care şi-a dat restart şi nu e cazul să ieșim în decor cu o chestie de genul ăsta”, a punctat liberalul.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati