Dănăilă: Organizația județeană PNL Brăila are sprijinul noului lider al partidului, Ludovic Orban

* Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, spune că a discutat deja cu Orban și că acesta a fost foarte ferm în ceea ce privește susținerea viitoare a filialei brăilene *

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, spune că organizația brăileană a primit din partea președintelui ales al partidului, Ludovic Orban, confirmarea că va beneficia de tot sprijinul de care va avea nevoie, asta în ciuda faptului că unul dintre liderii marcanți ai organizației brăilene, și anume deputatul Vasile Varga, a candidat pe lista de primvicepreşedinţi și vicepreședinți a contracandidatului lui Orban, Cristian Buşoi.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Dănăilă a ținut să precizeze că, deși inițial se anunțase că filiala brăileană va discuta și va alege unul dintre candidații la șefia partidului pe care să îl susțină, ulterior s-a ajuns la decizia de a lăsa fiecare dintre cei 90 de delegați brăileni prezenți la Congres să aleagă cum dorește. “Astăzi avem o conducere aleasă. Această perioadă de incertitudine, în care PNL și-a căutat un drum și nu a avut o direcție unitară, s-a încheiat. Sunt convins că în perioada următoare președintele partidului va face tot posibilul să poziționeze PNL ca principală forță de dreapta, ca principalul partid de opoziție. Organizația județeană a avut 90 de delegați care au participat la Congres și fiecare a votat cum a considerat de cuviință. Ce m-a interesat pe mine a fost să avem o echipă unită. Nu avea rost acum, când la Brăila lucrurile s-au așezat, am câștigat și Primăria Viziru, primul punct de pe agenda noastră, am făcut echipă și am câștigat acolo, așadar am decis că nu are rost să punem presiune pe delegați să voteze într-un fel anume. Varga a candidat pe lista lui Buşoi, eu am votat moțiunea lui Buşoi, dar astea au fost decizii luate în nume personal. PNL Brăila nu va fi afectat de treaba asta. Eu vă spun că actualul președinte al PNL e un om care vrea să performeze și să câștige. Am avut discuții cu el după vot și mi-a spus că mă pot baza pe tot sprijinul lui”, a explicat Alexandru Dănăilă.

Acesta a adăugat că speră ca situația incertă de la nivelul guvernului să se termine cât de curând, pentru că, deși aparent este vorba despre o ceartă în sânul PSD, afectează, în fapt, întreaga țara. “Văd că problemele astea pe care ei le abordează ca și cum ar fi doar ale lor, de fapt, afectează întreaga Românie. Dar asta e o politica generală a PSD, așa dau ei mereu explicații și la Brăila, de exemplu, când vine vorba de proiecte pe care și le-au asumat și nu le-au realizat. Sunt întârzieri peste tot, se găsesc mereu alți vinovați, vine sfârșitul mandatului și tot Dănăilă va fi vinovat că nu s-au asfaltat străzi, la CJ sunt multe licitații, dar nimic în derulare. Astea toate afectează cetățenii, însă sper că, odată cu votarea moțiunii, indiferent de rezultat, lucrurile să intre pe un făgaș normal”, a spus liderul PNL Brăila.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati