Dănăilă (PNL Brăila), despre lipsa proiectelor comune Galați – Brăila: “Cred că problema e la PSD Brăila”

Invitat la emisiunea Deschide Lumea, liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a vorbit despre lipsa de colaborare dintre Galați și Brăila, concluzionând că problema principală s-ar afla în curtea celor de la PSD Brăila: “A fost o bătaie de joc de la-nceput, până la sfârșit (…). Dacă s-ar fi spus, cum am spus noi, “care sunt proiectele pe care le putem introduce în această asociere” – spital regional, parc industrial – puteam spune că facem această asociere pentru a realiza proiectele (…). Cei de la PSD s-au certat pentru că nu știau cine conduce și unde să facă sediul. Ce importanță are cine conduce, atât timp cât asociația nu va face decât proiectele pe care le hotărâm de comun acord?”.

Liberalul brăilean a afirmat că o astfel de colaborare dintre Brăila și Galați ar fi permis ca în trei ani, cu noul buget al UE, să fi putut fi dezvoltate o serie de proiecte foarte importante pentru zonă. Dănăilă crede că subiectul colaborării dintre cele două UAT-uri a fost deschis în ședințele de CLM și CJ de la Brăila, doar pentru “a arunca praf în ochii brăilenilor”: “Primarul și Președintele Consiliului Județean Brăila au invocat niște motive puerile pentru a bloca această asociere (…).Cred că problema e la Brăila. Nici măcar asocierea cu Chiscaniul (n.r. comună din jud. Brăila unde se află stațiunea Lacu Sărat) nu s-a putut face. Deși este PSD cu PSD, la Primărie, la Consiliul Județean, tot nu au fost în stare să facă această asociere. Ne-au mințit că vor să facă, să dezvolte stațiunea, să facă investiții… n-au fost în stare și cred că problema e mai mult la PSD Brăila, decât la PSD Galați”.

Liderul liberal consideră că social-democrații brăileni au mimat interesul pentru asocierea Galați – Brăila, găsind – în realitate – tot felul de motive pentru ca aceasta colaborare să nu existe.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati