Dănăilă: Președintele CJ și primarul să demareze recuperarea restului de teren dat Galațiului

* Conducerea liberalilor brăileni consideră că autoritățile locale au dat dovadă de delăsare pentru că nu au făcut nimic în această direcţie nici acum, când prim-ministrul este din Brăila *

Liberalii brăileni le solicită conducerii Consiliului Judeţean Brăila și Consiliului Local Brăila să demareze procedurile pentru recuperea restului de 650 de hectare de teren din comuna brăileană Vădeni, din lotul de 1.000 de hectare dat de Guvern în 2002 Galațiului, pentru construcția de locuințe ANL. Alexandru Dănăilă, președintele PNL Brăila, spune că totul s-ar rezolva foarte simplu prin hotărâre de guvern, mai ales acum, când premierul este brăilean și ar avea toate motivele să promoveze un astfel de proiect pe ordinea de zi a ședinței Guvernului.

“Sincer, nici nu contează cine lucrează terenul respectiv, (…) contează unde se duc banii. Înțeleg că prețul e de 350 lei/ha, ceea ce e o redevență extrem de mică, când subvenția e de 4-5 ori mai mare. Deci Brăila a fost lipsită acum de niște sume de bani. (…) Terenul s-a dat în 2002 printr-un act administrativ, tot printr-un act administrativ, actualul Guvern ar putea îndrepta aceste nedreptăți. Premierul e din Brăila. Nu iei nimic din casa altcuiva, îndrepți o nedreptate. Le adresez o solicitare celor doi edili din Brăila să se hotărască cum demarează procedura. Trebuie să existe o hotărâre de CJ și, cum CLM Galați s-a folosit de teren, ar putea să se folosească și CLM Brăila. În mod firesc, premierul face ordinea de zi a ședinței de Guvern, iar dacă pe ordinea de zi e un astfel de proiect, nu ar fi o problemă să fie votat. (…) Cred că e o delăsare a autorităților locale, că nu s-a făcut nimic până acum”,  comentat Dănăilă.

Liderul PNL Brăila a adăugat că terenul respectiv ar fi ideal pentru înființarea unui parc industrial, unde să poată fi atrași investitori puternici, care să urce nivelul salariilor şi, implicit, nivelul de trai din Brăila.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati