David Sava i-a donat municipiului Galaţi lucrările pe care le-a realizat în noul sediu al Primăriei

* Picturile murale, în suprafaţă de 60 de metri pătraţi înfrumuseţează etajul 1 al edificiului *

Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici (UAP), Filiala Galaţi, David Sava, a donat municipiului Galaţi lucrările de 60 mp pe care le-a realizat în noul sediu al Primăriei, la etajul 1.

“În calitate de artist plastic şi preşedinte al UAP România, Filiala Galaţi, vă invit la un parteneriat pe termen mediu şi lung şi vă propun proiectul ‘Galaţi – oraşul artelor’, visul meu dintotdeauna. Şi pentru că în orice proiect trebuie să fie un început, îmi exprim dorinţa de a face un gest simplu, aşa cum îmi dictează conştiinţa şi care este expresia sentimentelor mele acum. Donez ansamblul compus din cele două lucrări de artă monumentală pe care le-am executat la etajul 1: compoziţia ‘Aripi’ şi compoziţia ‘Sonoritate – Ritm – Formă – Culoare’ Municipiului Galaţi”, se arată într-o scrisoare deschisă semnată de David Sava şi adresată primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

“Gestul domnului David Sava, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Galați, m-a surprins extrem de plăcut. A fost o muncă foarte grea pentru artiștii care au lucrat la aceste opere de artă și mă bucur că semnăturile dumnealor vor rămâne aici și vor putea fi admirate de toți cei care vor trece pragul instituției noastre. Îi mulțumesc domnului David Sava pentru acest gest și îmi doresc pe viitor să ne puteam bucura în continuare de colaborarea cu Uniunea Artiștilor Plastici din Galați. Avem un potențial artistic uriaș aici la Galați și îmi doresc să facem tot ce ne stă în putință să îl punem în valoare”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati