De astăzi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi se numeşte “Dunărea de Jos”

* Instituţia a mai purtat această denumire onorifică în perioada interbelică *

Jandarmeria gălăţeană a revenit, astăzi, la denumirea pe care a purtat-o acum mai bine de 70 de ani. “Începând cu data de 24 noiembrie, a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi a revenit la denumirea oficială pe care o avea în perioada interbelică şi a celui de-al Doilea Război Mondial. Astfel, prin Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 138 din 09.11.2017, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 918 din 22.11.2017, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi îşi schimbă denumirea onorifică din ‘General de divizie Alexandru Cernat’ în ‘Dunărea de Jos’, denumirea oficială a unităţii fiind: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ‘Dunărea de Jos’ Galaţi”, a anunţat instituţia.

Înainte de desfiinţarea Jandarmeriei Române în 1949, această denumire se regăsea în titulatura a două mari unităţi regionale de jandarmi dislocate în municipiul Galaţi, şi anume: Regimentul 3 Jandarmi “Dunărea de Jos” Galaţi, unitate înfiinţată la data de 1 iunie 1918, şi Inspectoratul Regional de Jandarmerie “Dunărea de Jos” Galaţi, unitate înfiinţată la data de 1 septembrie 1938, pe structura Regimentului 3 Jandarmi.

Totodată, prin acelaşi ordin de ministru este stabilită ca zi aniversară a Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Dunărea de Jos” Galaţi data de 1 aprilie, deoarece la 1 aprilie 1895 a fost înfiinţată Compania de Gendarmerie Rurală Covurlui.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati