De astăzi, la Galați nu mai curge apa caldă! Măsura este DEFINITIVĂ

* Primăria a luat această decizie radicală ca să oprească pierderile din sistemul de termoficare *

Începând de astăzi, circa 25.000 de familii din municipiul Galaţi nu mai primesc apă caldă menajeră. Este o decizie definitivă luată de Primăria municipiului Galaţi, care a sistat furnizarea acestui serviciu public, motivând că risipeşte lunar bani publici pe acoperirea pierderilor din reţeaua de termoficare.
”Ne-au venit rezultatele financiare pentru furnizarea de apă caldă pe perioada lunii aprilie, unde Primăria municipiului Galaţi înregistrează pierderi de aproximativ 3.200.000 lei doar pe o lună, în condiţiile în care factura totală a fost de aproximativ 3.600.000 de lei. Prin intermediul societăţii controlate de Primărie, Calorgal, nu am reuşit să facturăm decât 400.000, restul de 3.200.000 sunt trecute la pierderi. Dacă credeţi că un oraş se poate dezvolta ducând nişte bani într-o gaură neagră în permanenţă, iertaţi-mă, dar înseamnă că rolul meu aici ar trebui să se închidă mai repede decat am preconizat inclusiv eu şi dumneavoastră”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
Ca urmare, societatea locală de distribuţia agentului termic, SC Calorgal, a început de azi-noapte procedurile de oprire a livrării apei calde menajere către populaţie, urmând ca de mâine nici un consumator să nu mai beneficieze de acest serviciu.
Potrivit datelor Primăriei, în municipiul Galaţi există 36.000 de apartamente încă branşate la sistemul centralizat de furnizare a apei calde menajere şi căldurii, din care circa 25.000 de apartamente sunt locuite efectiv.
Gălăţenii nu vor mai beneficia nici de furnizarea agentului termic în apartamente, după ce Consiliul Local Galaţi a votat, pe 12 aprilie, suspendarea acestui serviciu, pe termen nelimitat, începând cu 1 mai. În schimb, municipalitatea îi va acorda fiecărei familii afectate de această măsură câte 3.000 de lei pentru achiziţionarea altor sisteme de încălzire a locuinţei.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati