De luni sunt disponibile cererile tipizate pentru obţinerea ajutorului de încălzire cu agent termic, gaze, curent electric sau lemne

* Formularele pot fi ridicate de la asociaţiile de proprietari, de la Calorgal sau de la Primărie *

Săptămâna viitoare începe distribuirea formularelor tipizate de obţinere a ajutoarelor pentru încălzirea locuinței cu energie termică furnizată în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi sau petrolieri, a anunţat Primăria Galaţi.

“Începând cu data de 16.10.2017 solicitanţii ajutorului pentru încălzirea locuinţei pot obţine formulare tipizate de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, astfel:
1. Pentru energia termică în sistem centralizat – de la asociaţiile de proprietari;
2. Pentru abonaţii casnici care utilizează energia termică – de la SC Calorgal SA Galaţi cu sediul în str. Crizantemelor nr.6;
3. Pentru gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi sau petrolieri – de la Compartimentul Ajutoare pentru Încălzire – din Str. Fraternității nr. 1;
4. De pe site-ul Primariei Galaţi : www.primaria.galati.ro”, a informat Biroul de Presă al Primăriei.

Conform aceleiaşi surse, de ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei pot beneficia consumatorii din sistemul centralizat care au un venit net mediu lunar pe membrul de familie de până la 786 lei, în cazul familiilor, şi de până la 1.082 lei, în cazul persoanelor singure. Pentru gălăţenii care îşi încălzesc locuinţa cu gaze naturale, energie electrică sau lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, ajutorul se acordă familiilor şi persoanelor singure al căror venit net mediu lunar este de până la 615 lei de persoană.

“În cazul solicitării ajutoarelor pentru energia electrică, ancheta socială se efectuează obligatoriu pentru toate situațiile, în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii sau dacă au trecut mai mult de 3 luni de la ultima actualizare a informațiilor, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat”, a precizat Primăria.

“La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, numărul de camere, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute. Cererea şi declaraţia pe propria răspundere va fi completată cu majuscule, datată şi semnată de către reprezentantul familiei (solicitant), fără modificări sau ştersături şi trebuie să conţină un număr de telefon de contact. (…) În situaţia în care solicitantul este beneficiar sau, după caz, primeşte ajutor social potrivit prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat şi/sau alocaţie pentru susţinerea familiei potrivit prevederilor Legii nr. 277/2010 şi solicită ajutor pentru încălzirea locuinței, acesta completează formularul de cerere prevăzut în anexa nr. 1a la normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 50/2011”, a comunicat municipalitatea.

Stabilirea dreptului de ajutor pentru încălzirea locuinţei se face începând cu luna depunerii cererii, dacă aceasta este depusă până pe 20 ale lunii. Orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia trebuie comunicată Compartimentului Ajutoare pentru Încălzire în 5 zile de la data modificării. Compartimentul Ajutoate pentru Încălzire are program de lucru cu publicul de luni până joi, între orele 8:30 şi 16:00.

2089 Vizualizari 12 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati