De săptămâna viitoare se dau ajutoarele pentru achiziţia de centrale termice

* Pentru început vor fi plătite 400 de subvenţii, a anunţat primarul Ionuţ Pucheanu *

După ce a declarat că în două săptămâni va începe să le acorde beneficiarilor ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru achiziționarea de surse alternative de încălzire și apă caldă, promisiune rămasă neonorată, acum primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, anunță că plățile vor începe săptămâna viitoare. “Sunt gata pentru a fi plătite aproximativ 400 de dosare. Cred că cel mai devreme săptămâna viitoare – luni, marți, miercuri – vom începe primele plăţi efective către beneficiari. Trebuie să recunosc că am avut perioada aceasta de consultări pentru a nu mai greși, consultări mă refer cu Instituția Prefectului. Înţelegem că nu e nicio problemă, azi a fost ultima discuție pe care am avut-o cu domnul prefect, ni s-a dat un ok verbal pentru că în scris nu au obligativitatea de a o face decât atunci când consideră că ceva e în neregulă. Urmează săptămâna viitoare să începem prime plăţi, iar 400 de dosare sunt gata de a fi plătite, din 3.600 depuse”, a afirmat Ionuț Pucheanu, joi, după ședința de Consiliu Local.

Reamintim, Cconsiliul Local a aprobat pe 9 iunie acordarea unui ajutor financiar de 3.000 lei pentru achiziționarea unui sistem de încălzire și apă caldă alternativ de către cei care depindeau de sistemul centralizat de termoficare, care a fost oprit din cauza pierderilor uriaşe. Banii se vor acorda însă numai familiilor care îndeplinesc o serie de criterii, iar Primăria a pus la dispoziția cetăţenilor șase puncte unde pot depune dosarul cu actele necesare în vederea obținerii acestui ajutor.

Acesta e al doilea proiect, căci unul similar a fost adoptat și pe 12 aprilie, odată cu aprobarea hotărârii de suspendare pe termen nedeterminat a funcţionării sistemului centralizat de termoficare, atacată ulterior de prefect în contencios administrativ pentru unele nereguli. Pe 9 iunie, consilierii locali au decis să revoce hotărârea atacată şi au adoptat noi măsuri, printre care și cea privind acordarea de ajutoare financiare în continuare.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati